Szükségtele/szükséges
Az alapvető probléma itt (ahogy visszaolvastam) a félelf faj szükségtelensége.
Tehát kézenfekvő a megoldás: tegyük szükségessé, elengedetlenné.
Gondolok itt arra, hogy bizonyos tolvaj akciókat kizárólag felesek végezhessenek: haszonszerző tolvajakciók és ártó tolvajakciók. Így egy összetettebb szöviháborúnál szinte elengedhetetlen lenne.
Információt bárki szerezhessen a másikról, de támadó tolvajakció legyen faji sajátosság...
Gyakorlatilag most tényleg minden úgy van kialakítva, hogy a tolvajok hátrányban vannak
1 ott a bank, tehát pénz biztonságban
2 ott a könyvtárkulcs... (megoszlanak a vélemények, de a tény az tény marad. Egy nem teljesen analfabéta gnómtól nehéz tekit lopni)
3 törpe raktárkulcs. nédd már megint a tolvaj húzz a rövidebbet
4 ork ( kitámadásnál plusz +20% védelem tolvaj és mágikus akcióval szemben)
5 zombi, faji sajátosságok...
6. óriás ( nincs mit hozzáfűzni)
gyakorlatilag ha tolvajkodni szeretnél INKÁBB NE TEDD...
Illetőlegesen a tolvajakciók sikeressége líneárisan növekedjen a támadó/védőpontok arányait figyelembe véve. Így aztán az sem mindegy, hogy ha én tolvaj vagyok, akkor mennyire erős tolvaj vagyok... mert akkor ha jobban kiélezem magam , több hasznot húzok belől, többet ártok az ellenségnek. Ugye egy hadis ork eldöntheti, hogy hány sereggel megy be valakihez, ha eléggé maxra van építve...
Szóval összegezve, nem azon kéne vitázni, hogy hol adjunk/vegyünk el bizonyos fajokból, hanem az alapvető szükségessége a kérdés. Ha kikerülhetetlen, hogy legyen feles, akkor máris "vissza adtuk a fentebbi csoportoknak ezt a bizonyos fajt"!
|