szerintem ideje lenne újra meghatározni, hogy mit is akarunk a felessel.
mert a topic címében lévő óhajt úgy is lehet teljesíteni, hogy teletömjük a felest hadi bónuszokkal, és máris életképes a faj a felsőbb csoportokban.
szerintem úgy kéne a felest játszatóvá tenni, alsó és felső csoportokban egyaránt, hogy a tolis jellege megmaradjon.
nem baj, ha ebben a játékban a népszerű stílus a hadizás. de jelenleg ott tartunk, hogy nincs is nagyon más. vari és toli akciók leginkább csak információ szerzésre irányulnak, aztán a sereg majd mindent elintéz.
a varis stílus soha nem is lesz alternatívája a hadisnak, mert nem tud vele haszonszerző akciót indítani. de a toli igen.
most éppen az van, hogy a hadis legfőbb zsákmánya, a föld nem dugható el, nem tartható piacon, nincs olyan varázslat, ami mellett nem lehet foglalni valakitől. ha a sereg erősebb, mint a védelem, akkor a föld egy része átmegy a győzteshez, és kész. megéri tehát hadizni.
tolizni meg nem, mert hiába erősebb toliban a feles a másiknál, ha nem tud hozni semmit. mert a javakat el lehet dugni piacra, klánrakiba, megvédi a bank, a kulcs, a szieszta.
én hozom fel most megint a könyvtárkulcsot, de nem azért, mert el akarom törölni, hanem a példa kedvéért. van a gnómnak ez a faji varázslata, ami azt biztosítja neki, hogy amíg ez aktív, a nála lévő tekercseket nem lehet semmi módon ellopni tőle. óriási előny egy fajnak minden tolvajjal szemben. most képzeljétek el, hogy a felesnek meg az lenne a faji varija, hogy amíg az aktív, addig minden ellene indított földszerző támadás eredménye nulla lesz. óriási előnye lenne minden hadi országgal szemben. olyan, mint most a gnómnak minden toli országgal szemben.
ja persze, a gnómtól lehet mást is lopni, nem csak tekercs van a világon, tudom, a felest meg lehetne fosztani, nem csak föld van a világon.
abszurd hülyeséget írtam, de direkt. hogy érezni lehessen a tolis országok hátrányát a hadisokkal szemben.
|