View Single Post
Old 10-29-2012, 22:30
Barbara Barbara is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 83%

Quote:
Originally Posted by Pirostraktor View Post
'Ha úgyvesszük, hogy megvalósulnának amiket írtam, tehát a 15% kocsma felesnél 30%nak felelne meg. Nézzük a variációs lehetőségeket.

1. Azt a 15%ot beteszed toronyíjnak. A +15%os védelemmel az +30%. A +20%os gnóm hadügyet és a tornyokat ugyanúgy nem múlja felül. A +30%os elffel az elf hadügye miatt ugyanúgy alulmaradna. A törpe +20% férőhelye és +10% hadügye miatt ugyanolyan védőereje lenne mint a törpnek. A +10% ork hadügy és +20% kintlévő sereg miatt ugyanakkora védőerő mint az orknak. Egyedül az óriás +15%os katonai erősségén nőne túl védelemben.

2.A +15%ot felhasználod pacikra. Támadómalusz eltörölve. Így lenne +15% támadóereje lényegében, amit a gnóm +20% hadügye simán felülmúl. A +15% óriás katona ugyanott van. A törp +10% hadügye és +10% megmaradó férőhelye a lakáshelyzeti különbség miatt 5%al nagyobb támadóerőt hagyna a törpnek a feleshez képest.

3. Variknak használod, aminek csak akkor lesz értelme, ha a felesek feltűnésével újra divatos lesz a klasszikus varis óriás. De az óriás a +10% varierősség és +10% mágiateki miatt 5%al jobb maradna.

4. Tolikra használod, ami hülyeség

Tehát alaposan végiggondolva azok a változtatások amiket leírtam nem borítanák fel a játék rendjét, és nem is annyira drasztikus az a +15% építési szabadság, mint amennyire tűnik. Csak a hátrányokon faragna és bővítené a feles felhasználási lehetőségeit, ami visszahozná az élők sorába.'
Valamit itt nagyon félreszámoltál. Ha 15%-nyi szabad építési területed van, akkor nagyon mások a számok. Eleve sántít az egész hasonlítgatás egy kicsit, mert a százalékok nem összeadódnak.
Vagy nagyon elnéztem valamit, benne van, szokásom. De azért megpróbálom lekövetni.

1. Ha feltételezzük, hogy 30% kocsma mellett van 15-15% barakkod meg tornyod, akkor ezeket építve lenne 22,5% mindkettőből, ami 50%-os véderő növekedéssel lehet számolni azonos tolvajerő mellett.
Megjegyzésképpen: egy 30% kocsmás 15/15-ös elfnél ez a megoldás amellett, hogy kategóriákkal (~50%-al) erősebb tolvaj, kevesebb, mint 1%-nyival rendelkezik csak gyengébb védelemmel és pontosan ugyanannyi épületet használt fel.

2. Ha feltételezzük, hogy 30% kocsma mellett van 15-15% barakkod meg tornyod, akkor barakkokat építve azokból lenne 30%, ami, feltételezve hogy teljesen kitámad valaki, kereken 100%-os támadóerő-növekedés azonos tolvajerő melett.

3. 15% többlet erő helyett szintén arról van szó, hogy 15% extra építési hely templomoknak. Ez még akkor is +100% varierő a jelenlegihez képest, ha feltételezzük, hogy egy 7 körös tf országról van szó eleve 15% templommal.

4. Valóban hülyeség. Sőt! De jó, hogy nem nekem kell leírnom:

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
...
Én egyáltalán nem úgy csinálnám, hogy ugyanannyi toli tartok, mint eddig és az összes többi megy haderőre. Hanem ha mondjuk a környék tolisainak, mf elfjeinek, gnómjainak 20% kocsmája van, akkor én félelfként tartanék 13-15%-t, így is 5-7%-al több marad haderőre, vagy épp varira, és másfélszer akkora tolierőm van, mint akárkinek.
...
Sőt, ha templomnak teszem a plusz helyet, akkor egy tolival és varival is árthatatlan orit kapunk.

Last edited by Barbara; 10-30-2012 at 00:14..
Reply With Quote
Sponsored Links