View Single Post
Old 10-28-2012, 13:54
none none is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 88%

Quote:
Originally Posted by RastArtist View Post
Ezt most úgy mondod mintha a megírt tekercsek a kopás ellensúlyozására lennének. Pedig tudod, hogy nem. A többször leújrázott fajtánként több millió tekercsre nincs valós szükség. Csak 1 országomban több tekercs van, mint ami 1 évnyi kopás fedezéséhez kéne . Pedig jómagam mindig is a csóróbbak közé tartoztam.

Mi kárt okoz nekem a tekiíró? Semmit. Én is szoktam tekit írni. Mi kárt okoz a félelfeknek a tekiíró? A megélhetését veszi el. Ha megírom a játék elején a tekercseket(lophatatlanul), akkor útközben nem kell termelnem. Tehát a félelf sem fog találni útközben olyan országokat amik termelnek, így nem is tud lopni tőlük. Ezért inkább ő is elkezd tekit írni. És itt kilyukadunk a jelenlegi helyzethez, hogy még a félelf-mániások is inkább beállnak a nyomdász szövetségekbe, ami eléggé megöli a játék hangulatát.
kit érdekel mire van? jó a többségnek, vagy rossz? szerintem jó.. (és amúgy szerinted mire adják el a tekit, amit eladnak? ) a tekercsekre valós szükség van, bármit is mondasz.. ha megnézed nagyon kevés ori tart könyvtárat 200 heki felett.. ha kiszámolod a kopást az összes orira az igen tetemes mennyiség lesz.. plusz ha nem lenne kopás a büdös életben nem adnád el a tekidet..(főleg, ha megnézed A-t (ott szinte senki nem fog jelentősebb összeget tekibe fektetni, mert ha üt ahhoz ló kell, ha fedez ahhoz kati, így inkább abba teszik a pénzt..), máshova meg nem kell olyan hatalmas tartalék..) no jó a (lustább) termelők(törpék/bankos orik/kati termelők) is tekibe teszik a pénzük, mert az felvihető lépéskor..
útközben nem kell termelni.. tekivel fedezel,tekivel ütsz és tekiből építesz.. ja, hogy katona is kell meg nyersanyag is.. akkor mégiscsak kell termelni valakinek.. persze, hogy kevesebb embernek kell termelnie, mint régen, mivel eleve kevesebb ori is van..
régen nagyon is játszható volt a félelf, pedig tekiírók akkor is voltak, tehát 100%, hogy nem ez a probléma, és nem is ez a megoldás, mivel ettől egy kicsit sem lesz játszhatóbb a feles, csak 200 hekin és ott is valószínűleg rövidtávon..
szerintem továbbra is a probléma a kevés játékosban keresendő.. ha több játékos lenne, nagyobb piaci kereslet lenne, több ori termelne, több célpont is lenne, plusz, ha több (főleg ember) toli lenne, akkor még több célpont lenne a felsenek.. plusz, ha több ori van, többen lennének a "közepes" tudású játékosok, akiktől már lehet valamit lopni , de még nem tudják teljesen eldugni.. (vagy csak szimplán nincsenek napi ~24 órában..)