Szerintem nagyon sok az életképtelen felvetés, én személy szerint azt pártolnám hogy a bankok pénz-védelme legyen %-os.
(0,5% bank = 10%, 1% bank = 20%, 5% bank = 100% stb.)
Ezzel kis hekin nem kéne 10-15% bank, ami szerintem irreális, viszont A-ban nem lenne elég a 20 bank ami szerintem valóban nevetséges.
1/A-ban meg elgondolkoznának az emberek, hogy az 5% barakkot bankra vagy kocsmára áldozzák be (de mindenképpen színesedne 1/A, ami jó)
A tolis orik egyből életképesebbek lennének, de nem csak azért mert jobb esélyekkel lopnak pénzt, hanem mert a hadiorik gyengülnének ha több bankot kell tartaniuk, miközben a tolis nem tartana bankot (viszont kőkeményen be lehetne legalább a tolisokat is lopni pénzre ha okos az ember

)
Mivel nem ebbe a topicba tartozik szervesen, viszonT a tolis orikhoz kapcsolódóan a két elfelejtett faj (ember, félelf) egy lehetséges működő javítása szerintem:
Ember: 35% de akár 40% alap teki. mindenből. Az ember fő ismérve nem az átlagosság, hanem az alkalmazkodás. Ez alapján akár +1 személyiséget is választhatna. (35% és +1 szem pl teljesen jó lenne, de akár 40% alapteki és +1 szem is belefér). Ezzel életképes hadi, haditoli vagy tolis faj lehetne.
Esetleg a faji vari ha fent van, akkor visszaadhatna (pl 20% eséllyel) gömböt az ellenfélről (ez viszont infoszerző akció esetén is!).
Félelf:
Teljesen fölösleges tolvaj oldalról megközelíteni a dolgot, mivel abban értelemszerűen a legerősebb már így is. Ha erősebb tolvaj lesz akkor sem fog mit kezdeni egy 1 kocsmás hadióriással.
Tehát hadi terén kell módosítani, mivel félig elf ezért pl a tornyos nyilasai adhatnának 7 védőértéket a 6 helyett, a tanyamaluszt is érdemes lenne eltörölni, mivel ez öli meg a felest.
Másik lehetséges módosítás, hogy mivel a félelfek remek tolvaj hálózatot tartanak fel, ha az támadó (varikkal, sereggel) tolvaj ereje kisebb mint a félelf tolvaj erejének fele (3/4e, 2/3a, stb.), akkor az akció pillanatában kapjunk valamilyen infot a támadóról. Ez lehet éplista, szövifelmérés, seregfelmérés, esetleg gömb, vagy csak egy-két adat:
"2012-10-20 6:18 xy (#666) országa ork fajjal játszik és földszerző akciót indított ellened."
"2012-10-20 6:18 xy (#666) országának lakossági morálja 73% és 1231 háza van."
Persze teljesen random lenne milyen info szivárog ki.