Quote:
Originally Posted by Hex
sehol nem írtam hogy klasszikus tolis. De tolisnak tolis és még is hadis fajjal van.
|
Bocs, utána láttam csak, hogy szerkesztetted az ui.2vel

Erre akart kilyukadni a hozzászólásom, hogy amiatt minősül tolisnak, mert általánosult a kevés kocsma. Pedig szerintem kb. az a felépítés az, amilyen irányban kéne haladni.
Ezt most példázni tudom, mert másképp elég bonyolult leírnom. Szóval ha veszünk egy átlag kibalanszolt stratégiai játékot, tegyük fel van 3 egységrend. Lovasság, gyalogság és távolsági egységek. Feleltessük meg a hadisnak, a varisnak és a tolisnak. Ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott játékban legyőzd az ellenfelet, nem elég csak egy egységre alapoznod magad, mert akkor eleve vert helyzetben vagy. A saját játékstílusod szerint kell meghatározd ezeknek az egységeknek az összetételét.
Nos a jelenlegi helyzetben pedig valami olyasmi áll fent, hogy nyomhatod simán a lovasságot, mert az átmegy a gyalogon és a távolsági egységeken is, nagyobb veszteségek nélkül.
Visszavezetve egy kiegyensúlyozott stratégiai játéknak nem úgy kell kinéznie, hogy 50%haderő 10%mágia 1-2%tolvajlás, hanem egy hadi kiépítettség legyen 30-20-10 vagy 40-15-5% nagyvonalakban, egy varis 20-30-10, egy tolis meg 15-15-30. Ez csak úgy hozzávetőlegesen. És igenis, ha valaki valamelyik ablakot nyitva hagyja, akkor az vállalja a következményt érte.