Thread: Bank reform. ;)
View Single Post
Old 10-16-2012, 13:22
Pirostraktor Pirostraktor is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 65%

Quote:
Originally Posted by Hex View Post
sehol nem írtam hogy klasszikus tolis. De tolisnak tolis és még is hadis fajjal van.
Bocs, utána láttam csak, hogy szerkesztetted az ui.2vel Erre akart kilyukadni a hozzászólásom, hogy amiatt minősül tolisnak, mert általánosult a kevés kocsma. Pedig szerintem kb. az a felépítés az, amilyen irányban kéne haladni.

Ezt most példázni tudom, mert másképp elég bonyolult leírnom. Szóval ha veszünk egy átlag kibalanszolt stratégiai játékot, tegyük fel van 3 egységrend. Lovasság, gyalogság és távolsági egységek. Feleltessük meg a hadisnak, a varisnak és a tolisnak. Ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott játékban legyőzd az ellenfelet, nem elég csak egy egységre alapoznod magad, mert akkor eleve vert helyzetben vagy. A saját játékstílusod szerint kell meghatározd ezeknek az egységeknek az összetételét.

Nos a jelenlegi helyzetben pedig valami olyasmi áll fent, hogy nyomhatod simán a lovasságot, mert az átmegy a gyalogon és a távolsági egységeken is, nagyobb veszteségek nélkül.

Visszavezetve egy kiegyensúlyozott stratégiai játéknak nem úgy kell kinéznie, hogy 50%haderő 10%mágia 1-2%tolvajlás, hanem egy hadi kiépítettség legyen 30-20-10 vagy 40-15-5% nagyvonalakban, egy varis 20-30-10, egy tolis meg 15-15-30. Ez csak úgy hozzávetőlegesen. És igenis, ha valaki valamelyik ablakot nyitva hagyja, akkor az vállalja a következményt érte.
Reply With Quote