Thread: Póker
View Single Post
Old 02-09-2012, 22:24
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Tsobi View Post
Hogyan kell két leosztás alatt elbukni egy nyerő pozíciót?
Első lecke:

3000 NL TX verseny, harmadik óra után vagyunk még 20-an. Én Cheap Leader kb. 400k zsetonnal, második 280k, harmadik 200k, vakok 2000/4000.

1. leosztás: kézben pikk K 10, hívás 16k-ig, 1 (a második helyezett) megadó. flop A10K, szivárvány. Check, 32k-ig hív. Részemről agyalás, mondom nem szaladok előre.. Call. Turn 10. Én vagyok az Isten!!! Check, Ő all in hív, nincs mese.. call. Mutatása: A 10. Boldog vagyok.

2. leosztás (2 perccel később): kézben 1010. Preflop hívás 19k-ig, 2 megadó. Hova kerültem, te jó ég.. ? Flop J99. Előttem két check, részemről all in, kb 100k. 1 dobás, 1 (a korábbi harmadik) megadás. Mutatása: 9 2, különböző színű. Elébemegyek a kérdésnek: nem, nem jött 10-es.

Még boldogabb vagyok s ennek szellemében megkérdem a nyertes játékost, hogy miért adta meg a preflop hívásom ilyen hulladék lappal? Elárulja a nagy titkot, Ő bizony meg sem nézte, csak automatán Call-olt. Van még mit tanulnom...
Par maganvelemeny, ha meg nem sertodsz.
1. Az meg mindig chip leader.
2. Az elso szituacio egy cooler, azt ki kellett fizetni, plane annyi zsetonelonnyel, nincs is mit bankodni rajta.
3. Kisebb pontositas, hogy segitett volna a 8Q es KQ is backdoor sornak. Itt szepen belesetaltal egy csapdaba, plusz en ket check utan sem ereztem volna kenyelmesnek a TT-met ezen a flopon. Normalis jatek eseten is rengeteg viszonylag ertelmes kez megver, AA, KK, QQ, JJ, 99, 89s, 9Ts, JQs, JKs, JTs, AJs, A9s, stb...

Persze a valasza az nevetseges, lehet csak huzni akart. (Vagy tenyleg ilyen lama, es elmakolta magat idaig)

Amugy nyertel vmit?