Quote:
Originally Posted by vityu
Imádom, amikor valaki, aki nem járt életében az A-ban, nagyszerű döntésekkel akarja a játékot segíteni.
|
Nem ez lenne a fórum ezen részének lényege? Nemcsak a "Senior" tagok és a 11szemesek mondhatják el, hogy tapasztaltak, vagy akik A-ban teljesítenek. Másoknak is lehet jó ötletük, csak talán el kellene rendesen olvasni...
Az, hogy a varikat mondjuk kivesszük a kocsmaarányból, hogyan segíti az A-ban lévő elfes tolikat? ha jól tudom ők nem sok varit tartanak, legalábbis nem annyit, mint az ebbe a szerepbe utasított szövitagok (ez nemcsak A-ban, hanem mindenhol így van)
És miért kell ahhoz A-ban járni, hogy érdemi tagja legyek a közösségnek? Enélkül már nem is számít hogy itt vagyok? Ha van egy (jogosnak vélhető) változtatási lehetőség, am egyetlen csoport néhány (az általad kimondatlanul is elitnek titulált) tagjának hátrányt jelentene, de mások esetleg örülnének neki (még azok is, akik tudják, hogy nekik személy szerint hátrány lenni, pl. én is tervezek egy második országot indítani, hogy más téren is kipróbáljam magam, akkor nyilván a kerítés túloldalára kerülnék), akkor máris a jól megszokott "zöldfülű vagy, nem értesz hozzá" típusú ellenérvek érkeznek.
Varisként az ember már azzal is elég kockázatot vállal, hogy a minden 500-ra jutó kocsmát bevállalja (nálam így tart 86%-hoz a morál), mert tényleg sok kell belőle, próbálj meg akár 20% templomnál minden 150-re... és akkor még nem is vérbeli varist írtam példának. Ez volna a javaslat lényege, már egy jó ideje nem beszélek tolisokról, akik mivel nem tartanak sok varit, ezért rájuk nem hatna annyira.
Egyébként, fordított esetben (vagyis már létezne ez a variáció, és mondjuk épp az eltörléséért lobbiznék) ha az elfeket hoznám fel példaként, tuti megkapnám a képembe hogy akkor tessék 70% barakkot tartani... vagy pedig ne akarjak elfet ütni

Úgyhogy inkább térjünk vissza a javaslathoz, hogy hogyan lehetne belőle kihozni egy megoldást, mert igény az van rá, legfeljebb (teljesen érthető módon) mások már nem is veszik a fáradságot, hogy próbálkozzanak, kímélvén magukat a hasonló leteremtésektől.