Hozzávalók:
3 kisebb csirkemell
só
bors
liszt
3 kisebb tojás
8 vékony szelet bacon szalonna
8 szelet csirkemell sonka
15-15 dkg füstölt és trappista sajt
2 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkemell filéket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk,enyhén sózzuk,borsozzuk.
Egy kb. 17 cm átmérőjű és 10 cm magas jénait kibélelünk bacon szalonnával,úgy hogy az az edény peremén túllógjon(ezeket borítjuk később a rakottas tetejére)
A húst lisztbe,felvert tojásba,majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk.Egy sort a kibélelt jénaiba rakunk,erre jön néhány szelet sonka,majd ismét a bundázott csirkemell,és így tovább...!A tetejére hús kerüljön!
Rálocsoljuk a tejfölt,majd ráhajtjuk a lelógó szalonnát.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 1 órát sütjük.Az első 40-45 percben alufóliával letakarva sütjük,csak a végén vesszük le a fóliát,hogy a szalonna is rápirulhasson.
ezt fogom hétvégén megcsinálni

ez lesz életem első komolyabb főzése
csak mit jelent a 3 kisebb csirkemell??