Thread: Linux
View Single Post
Old 09-26-2011, 18:05
tulip tulip is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Redback View Post
Ubuntu 11.04-ről valakinek valami tapasztalat, vélemény? Én ~1hete raktam fel, "tesztdisztró" ként, de ma office-ozáson kívül ezt használtam csak, szépen beállítottam mindent rajta, hasít és szép is. Eddig bejövős, lehet lecserélem a linux mint 9-emet
11.04:
Nekem a Geeforce videokártyát rosszul kezelte, iszonyatosan szagattak rajta a HD filmek. Kipróbáltam minden lehetőséget, amit javasoltak. Javított rajta, de rossz maradt a Windows-hoz képest. Lecseréltem a Geeforce-t Radeonra, azzal pedig már a telepítés után a javítómenü sem látszott, vakon kellett elvégeznem némi beállítást. Majd ezzel is szagatott a film, bár jobb lett, mint a Geeforce-al, bár a két videokártya nem azonos kategória. Szóval inkább Geeforce kell hozzá szerintem, de jó nem lesz.

Másik problémám, hogy a GBLAN-ra r8169-as drivert telepített r8168-es chipset-re, ami miatt nem volt hálózatom. Le kellett tiltani a driver automatikus frissítését és fel kellett tenni a megfelelőt.

A MySQL egyszer tönkre ment alatta egy kernelfrissítés után. Újratelepítés után működött és azóta is jó.

Szóval én a 11.04-el ennyit szívtam, de ugyanúgy szívtam a korábbi változatokkal is, csak mindig más volt a gond. Ennek ellenére szeretem az Ubuntut és nem szeretem piszkálni, de muszáj.
Reply With Quote