Le is irom gyors egyik kedvenc gyors tarja kajamat.
Veszel a hentestol szepp friss fiatal tarjahusit, azt mondod olyan vastag szeletekbe, mint a kisujjad. (ferfimerettel szamolok, lanyoknal lehet kozepso ujj is).
Forro zsirban mindket oldalat kisutod, elotte csak sozod.
Kiveszed a zsirbol, friss nyers fokhagymat torsz ra, ovatosan megpirosparikazod a tetejet, majd fogsz egy kanalat, es lelocsolod ovatosan a paprikas fokhagymat a hus tetejen. Ezaltal szepen rasul es osszekeveredik a paprika es a fokhagyma a husra, es osszekeveredik a tarjabol kijovo finom husilevel. Sult krumpival eszed. Elittebb helyeken un. krutont raknak ala (kis piritoskenyer), ami felfogja a lecsorgo finom levet.
Ja, azert fontos a zsir(nem kell sok), hogy egyreszt ne a lelocsolt olajat kelljen megenned, masreszt isteni finom kiegeszito kajakent a zsirja lilahagymaval, akar melegen akar hidegen kenve.
__________________
Remedy
|