View Single Post
Old 08-21-2006, 19:46
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Cece View Post
Huhu... azért a témától jól elkalandoztatok
Nah gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam, hogy a válasz talán abban rejlik, hogy a "fiatal" alsó szintes új orik perspektivabbak és nagyravágyóbbak mint a sokat látott felső csopis "veterán" orik.
Gondoljatok csak bele... regel valaki egy orit, új játékos + minden. Kizárt, hogy ne hajtaná a vágy és a kíváncsiság a felsőbb régiók felé, miközben más sem motoszkál a fejükben mint " -Vajon milyen lehet egy szintel feljebb?".
Azonban ahogy kígyózik felfelé mind több és több információkhoz jut pl az A-csopival kapcsolatban. Lassan a lelkesedés, álandó támadási vágy stb csökken és maga a játék visszafogottabbá, megfontoltabbá válik.
Erre élő példa, hogy egy hadis az alsó szinten akár többször (4-5*) is kiküldi a sereget szétosztva a nap 24órájára (nem arra célzok, hogy kiküld 5sereget 1-1tábival ugyanabban a körben egy üres orira), míg az A-ban már a heti 2-3 sikeres akció sem elhanyagolható aktivitás.
Van itt mégegy igen fontos tényező! Amíg az alsóbb szinteken sok tapasztalatlan zöldfülű hadór és hadhölgy irányítgatja birodalmát több kevesebb sikerrel, a felsőbb régiókban már inkább tapasztalt és "rősebb" játékostársak vannak, akikkel szemben kicsit jobban meg kell fontolni egy támadást. Nah és itt jön az, hogy a sok gondolkodásból jön a hezitálás, majd bevillan a dolog miszerint "Mi van, ha kiszúrja, hogy jövök és rámjönnek ők is x-szer? Több lessz a kár mint a haszon, akár hetek/hónapok munkája is odalehet... nah jó inkább fedezek és nem kell a sereg miatt védelem nélkül hagyni az orit "
Mindamellett a fedezés/földfoglalás pénzfüggő. Ha valakinek milliárdok vannak az orijában, előszeretettel támad, ugyanis ha megszívja sokkal előbb talpra áll, mint egy szegény ori. A pénz boldogít + bátorít! -főleg a hódítóban
Nah dióhéjjban ennyit tőlem

Van itt a dolognak egy olyan oldala is, hogy kinek mennyi ideje van. Én elég sokat vagyok, de nem tudok aktívan hadakozni egyszerre 4 orival, 4 különböző szinten. És a dolgok jellegéből adódóan, 4.-5. szinteken sokkal hamarabb alakulnak ki balhék, fentebb kifejezetten nem keresem, bár kitérni se nagyon szoktam előle...
Reply With Quote