Quote:
Originally Posted by chillin'
|
Dzsudzsák, Juhász eléggé alapemberek, szerintem a két legjobb játékosunk, és mindketten hiányoztak. Rajtuk kívül még Szalai, aki szintén vitán felül alapember, és az általad is említett Gera.
Mondjuk utólag eredménytől független is persze mindegy, hogy tartalékosak voltunk-e vagy nem, én azt vallom, hogy az eredmények a legfontosabbak, azok beszéljenek a szokásos pofázás helyett, de most ugye az eredmény is beszél, és a győzelmet - ahogy mondani szokták - nem kell megmagyarázni.
És végre eljutottunk oda ebben a selejtezősorozatban, hogy nem kell magyarázkodni a meccseink után, mert amelyik meccseket elvesztettük, azon reálisan nézve eleve minimális esélyünk volt jobb eredményre, a győzelmeket meg nem kell bizonygatni.
Igaz hátra van két meccs, de ezzel a hozzáállással jók leszünk azokra is. Lehetnek gyengébb periódusok, lehetnek akár gyengébb eredmények is, de míg - ahogy a finnek ellen idegenben és a svédek ellen is az utolsó percekben - reális esélyekkel játszunk a győzelemre, addig szerintem nem emelhetünk komoly kifogást.
Bevallom a keddi moldávok elleni idegenbeli meccstől azért tartok egy kicsit. Hollandia kőkemény 1-0-ra tudott csak nyerni ellenük idegenben, mi is megszenvedtünk velük itthon. Igaz, a legutóbbi hazai meccsükön már nagyon simán kaptak ki 4-1-re a svédektől, aztán idegenben 4-1-re finnektől is.
Kicsit olyan az a meccs, hogyha nem vigyázunk nagyon, a kellemetlen erőfocis stílusukkal akár meg is tudnak minket lepni, mint tették a finnek ellen az otthoni 2-0-ás győzelmük alkalmával, de ha meg jól jön ki a lépés nekünk, akár különösebb erőfeszítés nélkül is verhetjük őket. Reméljük ez utóbbi fog bekövetkezni!