Magyarország - Svédország 2:1
Tegnap egészen jók voltunk, hogy tartalékos csapattal is megütöttük a svédeket, ráadásul 16 év után.
Nem akarom túllihegni a győzelmet, de szerintem ebben a selejtezősorozatban - különösen, ha az utsó két meccsen is jók leszünk - simán elmondható, hogy helytállunk, sőt mi több, már olyan erényeket is villogtatunk, amiket régen nem.
A finnek és a svédek ellen is a végén szereztük meg a győzelmet, azért, mert az utolsó percekben is arra játszottunk még.
A hollandok elleni idegenbeli meccs is klasszikus volt, ahogy vezettünk is és a hollandoknak komoly erőfeszítéseket kellett tenniük, hogy lehozzák a győzelmet.
Három vereségünkből kettő Hollandia elleni, egy szoros idegenbeli Svédország ellen. Nálunk jóval magasabban jegyzett csapatok is simán beleszaladhatnak ezekbe, egyikre sem lehet azt mondani reálisan, hogy na ez gáz volt. A többi meccset pedig nyertük, Svédország szintű csapat ellen meg ki tudja mikor nyertünk utoljára tétmeccsen - ráadásul tartalékosan.
A keddi Moldova elleni idegenbeli meccs piszok nehéz lesz, de a koronát a szereplésünkre akkor tennénk fel, ha megvernénk őket is, majd itthon a finneket. Az 21 pontot jelentene, annyit én szerintem még nem láttam élőben a magyar válogatottól selejtezősorozatban.
21 ponttal szélsőséges esetben legjobb csoportmásodikként egyenes ágon is kijuthatnánk az EB-re, de szerintem nem ebben kell gondolkodnunk, mivel ahhoz a svédeknek ki kellene kapniuk egy teljesen tét nélküli meccsen a hollandoktól, valamint Finnországban is pontot kellene veszíteniük.
A lényeg, hogy helyt álljunk az utolsó két meccsen - lehetőleg győzelmekkel, mert az sem irreális elvárás - és akkor nyugodtan elmondhatjuk, hogy minden mérce szerint is felfelé ívelő pályán van a válogatottunk, ami az elmúlt szűkös esztendőket nézve épp elég nagy eredmény.
Szépen lépésről lépésre kell haladni.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|