Kezdjük azzal, hogy a témát amit felvetettél nagyon jó!
Szerintem nagyban közrejátszik a kockázat növekedése.
Megpróbálom értehtően levázolni a gondolataimat.
Ahogy növekszenek az orik, egyre nehezebb sikeres támadást indítani úgy, hogy esetleg meg is tudd védeni magad. Itt alaposan szét kell választani az A-csoportot a többitől.
Az A-ban például nagy hektárszámon kiküldesz egy nagyob sereget jó védelemmel rendelkező országra. Mi történik ... az otthon maradt védelmed a körülötted lévő hadis orikkal szemben csekély. Annyira, hogy akár többször is betámadhatnak többen. Nah ilyenkor a veszteségek eget rengetőek és pillanatok allatt milliárdokat és hatalmas földterületet veszíthetsz, nem beszélve arról, hogy mennyi idő kellett, hogy addig eljuss. Megfigyeléseim alapján sokan inkább a biztosabb pontlistafigyelős/teljes krónikázós módszert választják mint a kockázatot. Ezért sokan ahelyett, hogy ütnének inkább kivárnak, akár napokat ... heteket, vagy fedeznek.
A többi csopiban, kissebb hekiszámon más a helyzet a szövetségesi segítségek illetve az alacsonyabb veszteségek miatt is.
Áhhh... ezen már én is sokat filóztam magammal, de valahogy nem tudom írásba foglalni a gondolataimat. Talán, ha kicsit többen véleményt nyilvánítanak ez ügyben