Quote:
Originally Posted by Andrew
6.valahányas... a legújabb amit le lehetett tölteni - én kapsából a KDE-s változatot töltöttem le, mert az tetszik.
Mi volt a gond amúgy a Kubuntu-val? Az Ubuntu 11.04 az biztos, hogy máshogy néz ki, mint az előzőek, mert átesett egy reformon a kezelő felület.
Viszont az első nap az esélyes, hogy tökölős lesz vele, mire mindet fölteszel ami kell + beállítgatod a dolgaidat 
|
az Ubuntuval a legnagyobb nem tetszést az váltotta ki, hogy a "start menü" megnyomására egy sajátgépszerű izében találtam magam, ahol ikonokként megjelentek az alkalmazások, meg minden menüpont (pl: képernyőbeállítás, meg az ilyenek is). nem szeretem a sajátgépet, jobban szeretem a listákat, mint az ömlesztett ikonokat, és sehogy sem tudtam megváltoztatni. Második dolog, hogy a gyorsindító ikonok nem a tálcán vannak, hanem bal oldalon, mintha egy automata elrejtésű startmenü lenne, és néha gond volt, hogy odavittem az egeret, de sehogy sem akart előjönni...

Valamint az éppen futó alkalmazások is erre e gyorsindítós cuccra kerülnek rá. Így bosszantó volt, ha nem tudtam előhozni.
Viszont az asztalok kezelése az tetszett, a KDE-ben hiányoltam, hogy ha csúsztatok jobbra egyet, akkor "nem mutatja a váltást", csak átvált (de lehet ez beállítás, láttam menüpontot, de nem bújtam úgy bele, mint az ubuntu-ba).
A 11.04es Kubuntunál ami nem tetszett, az a több asztal kezelése, illetve itt sem sikerült "start menüs" listát csinálni. itt egy címoldal van, amin csoportosítás látható (pl internet) ha ráklikkelsz akkor pár másodpercnyi effekt után bejön egy új ikonhalmaz, amiben maguk a programok vannak (pl mozilla). nem volt annyira bosszantó, mint az Ubuntunál a teljesen ömlesztett, kinézetre is tetszetős, de még mindig nem az igazi...
Egyik ismerősömnek nagyon szép, letisztult Ubuntuja van, Start menü jellegű menüvel, a futó alkalmazások is egymás mellett vannak a tálcán, mint windowsban, és az óra mellett még egy munkaablak váltó is van. Nagyon praktikusan oldotta meg a dolgokat. Egy hasonlót szeretnék végsősoron én is. Aztán majd ha jobban elmélyedek a linuxban akkor lehet elszakadok jobban a windows-szerű jellegtől is.
Az enyémeken meg egy picit mindent zavarosnak éreztem... node még tesztelgetek...

Remélem a vinyó nem adja be a kulcsot!