Quote:
Originally Posted by Dew
Köszi a gyors választ!!
egyenlőre egy gnome commander (valami total commander féleség) telepítésével küszködök... azt írjak írjam be ezt meg azt, de mindegyikre hibát dob ki...
hát szükségem lenne valami ilyesmikre:
Total Commander
|
Én Krusader-t hassználok, teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyedül a lemezegység gombsor hiányzik, de nem vagyok benne biztos, hogy az elviekben értelmes lenne-e.
Quote:
Originally Posted by Dew
uTorrent
|
Az Vuze-zal (Azureus) teljesen meg voltam elégedve. Szobatársam a Deluge-re esküdik.
Quote:
Originally Posted by Dew
kmplayer - vagy valami jó filmnéző
|
Szerintem a VLC Player ideális választás.
Quote:
Originally Posted by Dew
esetleg valami html, php programozási környezet (de a notepad++ -os cucc is elég)
|
Ebben sajnos nem tudok segíteni... Én java-ztam, arra meg NetBeans-t használtam

És nem tudom, hogy jó-e az másra is...
Quote:
Originally Posted by Dew
valami vírusírtó (szerintem dualboot-ban lesz a windows-zal aztán azt átnézhetném linux alól)
De még nézegetem, hátha van valamelyiknek linuxos változata is, és akkor nem kell újat keresni.
|
Vírusirtót nem használok

De nem vagyok benne biztos, hogy a linux-os vírusirtó szűrne windows-os vírusokra is

A pendrive-vírusokat meg kézzel szoktam irtani
Böngészőnek meg nyugodt szívvel tudom ajánlani a Chromium-ot, tökéletesen, gyorsan teszi a dolgát.
Arra vigyázz majd, hogy ha vindózt telepítesz linux után, az megeszi a Grubs-ot, így csak a win-t lehet majd indítani - illetve utána szenvedni kell majd, hogy visszajöjjön a linux...
Quote:
Originally Posted by Dew
Köszi a tippeket!  (nem kell, mert online szerkesztem, szóval csak az ftp, meg a szerkesztő kell jó legyen)
Viszont az ubuntu 11.04es nagyon nem nyerte el a tetszésem, sehogy sem tudtam úgy beállítani ahogy szerettem volna, szóval felraktam a kubuntu 11.04et... ez már egész jó!  még megnézegetem, hogy hogy tudnám kicsit azért leegyszerűsíteni, nem kell ennyi ugráló mindenféle, de a rendszere jobban tetszik egyenlőre! 
|
Helyes, KDE FTW!