View Single Post
  #338  
Old 03-31-2011, 13:34
Killer's Avatar
Killer Killer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kurityán
Posts: 1,033
Activity: 0%
Longevity: 96%
Cool ha már csülök:)

A csülköt felvágod 2 ujjnyi csíkokra, megszórod borssal, sóval, kis delikáttal, egy órányit állni hagyod. Közben megpucolod a vöröshagymát, karikákra vágod. Kikened az agyagtálat olajjal, hagymakarikák az aljába. A lisztet elkevered a pirospaprikával, megforgatod benne a csülökcsíkokat, Majd a hagymakarikákra felhalmozod egy rétegben. Ismét hagyma, ismét csülök, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az edény. Hagymával fejezed be, és a hagymák tetejére elosztod a szeletelt konzervgombát. Meglocsolod egy kicsi étolajjal (nagy adaghoz is max 1 deci) és szép vastagon megkened a tetejét tejföllel (minimum egy nagy doboz). Fedő rája, sütőben közepes lángon 1,5-2 órát sütöd. Petrezselymes burgonyával nagyon jó, de nem lehet rossz törtkolompárral se, esetleg nokedlivel. JÓ ÉTVÁGYAT
__________________
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Killer For This Useful Post: