Sörben sült csülök recept
hozzávalók 4 főre
* 1 db nyers csülök (hátulsó)
* 1 dl olaj
* 2 duci gerezd fokhagyma
* só
* 1 kk őrölt fekete bors
* 1/2 kk őrölt kömény
* kb. 0,5 l sör
1. Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
2. Sütés előtt egy órával egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Ezért indokolt a minél kisebb tál használata, hogy könnyebben ellepje a sör.) Így hagyjuk állni egy óra hosszat.
3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
4. A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így sütjük kb. két órán át. Közben meg-megnézzük.
5. Ezután levesszük a tetejét és fedő nélkül megpirítjuk kb. 1 óra alatt. Időnként ellenőrizzük, mennyire pirul, nehogy odaégjen.
Párolt vöröskáposzta illik hozzá köretként
|