View Single Post
Old 03-10-2011, 21:42
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 86%

Miről van szó?

Felvetettem anno, hogy egy lean startuphoz hasonlóan iterációval érdemes szerintem az új regelők bennmaradási arányát növelni. Mindezt azért, mert egyesek marketinget emlegettek már, holott előtte sokminden mást érdemes tenni még.
Majd ezután felvetettem a monetizálást, mint a marketing (röviden ez alatt az új felhasználók szerzését értem) előtti másik lépést. Itt írtam 5 darab ötletet, amiből természetesen kifejezték a javak vásárlásával szembeni ellenérzésüket páran, röviden, tömören. Ez ok. Most pedig előkerült a téma megint, már nem röviden, tömören.

Pénz, pénz, pénz, milyen jól el lehet rágódni rajta, de leírnám, hogy miért is hoztam fel.
Sematikusan:

Iteráció => megfelelő maradási arány => monetizáció => marketing =>új regelők, majd vissza a másodikhoz és végtelen ciklus, ami a fenntarthatóságot jelenti. Lerajzolnám, csak itt nem tudom.

Kicsit hosszabban: Ha iterációval (vagy bármi mással, vagy ezek kombinációjával) eléri a Hódító a megfelelő maradási arányt, az még csak félsiker szvsz. Elérni egy állapotot és meg is tartani azt, nem ugyanazt jelenti.
Épp ezért hoztam fel a monetizálást - elsősorban a bálnák kapcsán -, mivel pénz kell az új regisztrálók szerzéséhez egy ponton túl. De csak akkor érdemes marketinggel foglalkozni, ha már a maradási arány és a monetizáltság eléri azt a szintet, aminél fenntarthatóan lehet költeni is (azaz nem megy tönkre a biznisz, ha nem jön be valami). Ezt viszont érdemes elérni szvsz, mert kell az új regelők szerzéséhez (hisz az Ati írása alapján nem nőtt réghez képest, az igaz, hogy nem is csökkent). És ez így már elméletileg egy lehetséges út a fenntarthatósághoz.

Röviden, a kör minden része szervesen kapcsolódik a játékosok számának csökkenése témakörhöz, és egy lehetséges kiutat jelenthet. A monetizálás is ennek része.

Épp ezért óvatosabban kellene szvsz dobálózni a jelzőkkel. Nem az a cél, hogy másik oldalon költse el a pénzét a delikvens, hanem, hogy itt.

Az, hogy Te, mint JóskaPista szeretnéd havi 500 forintért használni a szolgáltatást, és ebből még azt is szeretnéd, hogy sok sok játszótársad legyen, de azt már nem, hogy akinek több pénze van, az fizethessen többet, az nem terv.

Teljesen korrekt, ha nem tetszik valakinek valami. De önmagában a "nekem ez nem tetszik" még kevés egy megoldáshoz.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu

Last edited by Von; 03-10-2011 at 22:00.. Reason: helyesírás, már megint... :)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Von For This Useful Post: