View Single Post
Old 03-10-2011, 16:42
Kalapácska Kalapácska is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Merengő View Post
Hát kalapácska nem tudom hol nőttél fel, én borsod megyében, menj el oda és talán reálisabban fogod látni a helyzetet. hidd el nekem nem mindenki tud dolgozni aki szeretne. nekem nem kell messzire mennem példáért, tesóm 2 diplomával egy okj-s képzéssel nem tudott elhelyezkedni kb 1.5 évig, az önkormányzatnak dolgozott havi 55k forintért.

de itt jön az amiben kalapácskának van némi igazsága. nem adta fel, tisztességgel bejárt, és közben munkát keresett, most már könyvelőirodában dolgozik.

én otthagytam borsodot, itt nyugatmagyarországon könnyebb boldogulni, és könnyebb a szüleimet támogatni.. (és mondhatni megtaláltam a boldogságom) én megtehettem, még nem volt családom, de mit javasolnál azoknak, akik 3 gyereket hagynának otthon??
Diploma : na ez egy érdekes dolog ... több is még érdekesebb ...
Milyen diploma ? Bölcsész esetleg vagy valami hasonló kaliber ? Megértem ha nem veszik fel sehova Persze attól még az diploma
Csak pont nem jó semmire ...
Szerintem ha gépész diplomája lenne vagy hasonló tuti lenne melóhelye és ha még ért is hozzá nem csak diplomája van akkor meg kapkodnának utána kb )

Ja, hogy évente kb 100000 ember diplomázik le mindenféle diplomából ..amiből kb 5000- nek lehet tanári diplomája ami szerintem kb elég 100 sulira vagy 50 végül is ezek csak hasraütésszerű számok ... hány új iskola is nyílik ??

Az oktatási rendszer sajnos egy guriga taknyot se ér ugyanis kereslet kínálat elvéhez semmi köze nincs .....
Perzse ezt az embereknek is látni kéne , hogy nem megyek olyan szakra tanulni amivel nem tudok elhelyezkedni .....De ha tudsz szerszámkészítőket vagy cnc marósokat , tömbszikrásokat és az ezelhez a területekhez tartozó szakembert azoknak pl elég gyorsan tudok segíteni pest és kecskemét vagy vác környékén

A másik nagy igazság amit Kutya írt : nem akart ott dolgozni mert ezé azé tökmindegy .... nem azt akarta csinálni és nem volt melója, de szart rá enni adtak neki melegben volt sok baj nem érhette
Merengő is átment az ország másik végébe mert úgy gondolota ott jobb lesz ...
Bejött neki , grat

Poll : tök érdekes , hogy többen is leírták már itt, hogy igen odébb költöztem ide oda stb és azóta müxik ....
Édesanyádnak köszönöm a jó kívánságait
Szereintem meg te vagy egy bunkó paraszt és azt is megmondom miért .
Ha valakinek eltérő a véleménye tőled azt te bunkó parasztnak tartod....Főleg ha még meg is mondja neked a véleményét .
Továbbá ha véletlenül hibázol akkor sosem fogod beismerni még ha rá is jössz, hogy hibáztál... akor sem .
Szóval maradj meg ahol vagy nyugodtan mindenkit szólj le aki nem osztja a véleményed és édasanyádnak ezt is mutasd meg légyszives, hogy osztja-e esetleg a véleményemet rólad , mert hát azért ő csak jobban ismer mint én

Lehetne ebből a témából sokmindent írni, de hagyni kell puskaport későbbre is
Reply With Quote