Originally Posted by Von
De neked van megélhetésed, hasznos munkát végzel, egészen más döntési helyzetben vagy, mint ők. Te megteheted, hogy így gondolkodj, nekik viszont még gyúrniuk kell rá nagyon, ha ugyanezt gondolják és akarják.
Ezt sajnos nem tudom megítélni, de elhiszem.
Én érdekes helyzetben vagyok, mert van itt a közelben 3 település, az egyik, ahonnan származom, a másik, ahol élek, a harmadik pedig, ahol dolgozok (ezen a három településen laknak összesen 11 ezren)
Ahonnan származok és ahol dolgozok, azoknak a településeknek az önkormányzatai adósságok nélkül működnek, sőt, nyugodtan lehet mondani, hogy gazdagok. Ahol dolgozom, ott 1800 fő lakik, kismillió cég működik, mind a helyiek vállalkozása, 4-5 cég sok milliárdos forgalmat bonyolít évente, magyarországi viszonylatban is gazdag a település, emellett nagyjából nulla a lopások és erőszakos bűncselekmények száma. Ahonnan származok, az a település meg volt az ország leggazdagabb települése is még régen (volt az egy főre jutó Mercedesek számában is első, lol), rengeteg óriási legális céggel, és hát illegális dolgok is nagyban mentek (olajszőkítés, borhamisítás stb). Ez a település is gazdag.
És van a harmadik, ahol élek. Egyiktől 15, a másiktól 10 kilométerre. Az önkormányzat eladósodva, az emberek nem dolgoznak, segélyből és kamu rokkantnyugdíjakból, meg ilyenekből élnek, és a rendőr szerint 50-60 fatolvaj él itt, akiről tudnak... Meg egyéb nyalánkságok.
Gondolj bele, 10-15km távolság, azaz tök hasonló adottságok, és mekkora különbség, szinte számomra is hihetetlen! Mindez csak és kizárólag az emberek hozzáállásbeli különbsége miatt.
|