Quote:
Originally Posted by Pool
Von, hagyd már a hülyeséged.
Itt a községünkben a diplomások a közcélúak, annyira nem találnak munkát.
Sok ismerősöm nem kis végzettségekkel (nem írom le, mikkel, mert neked egy tanár/szociológus csak egy szar) csak vándorol állásinterjúról-interjúra...
Örülök, hogy Te olyan helyen élsz, ahol csak annyiból áll a munkakeresés, hogy be kel menni valahová és máris alkalmaznak...
Senkinek nem kívánom a munkanélküliséget, de amikor ilyet olvasok, mint most tőled azért picit elgondolkozom rajta, hogy Te hasonló helyzetben is így írnál-e?
Nem akarok ebből 15 oldalas vitát generálni, csak leírtam az írásodra a véleményem...
|
Nem kifejezetten ezt kritizáltam meg, amiről te írsz.
Az ismerőseid dolgoznak (még ha nem is azt amit szeretnének), igyekeznek, próbálkoznak - ha jól értem - és nem kommentekben sírnak hárítva a felelősséget, explicite bevallva, hogy a segély hiányzik miközben otthon ülnek. A kettő között óriási a különbség.
Olyat sem mondtam, de még csak nem is gondoltam, hogy a tanár vagy a szociológus szar lenne. Viszont azt határozottan gondolom, hogy ha valaki ilyen pályát választ - anélkül, hogy más kényszerítette rá -, akkor vállalnia kell az ezzel járó többletnehézségeket. Nem azért, mert az annyira jó, hanem mert ha mást hibáztat, önmagát csapja be.
Én egyébként elköltöztem Pestről vidékre, és jelenleg nem abban a községben dolgozok, ahol élek: napi 30km-t kell utaznom a munkáért. Tehát egyáltalán nem a levegőbe beszélek.
Az ismerőseid is mehetnének teljesen más földrajzi területre dolgozni, külföldre is,
valahol valamilyen munkát biztosan találnának, amiből már ki lehetne indulni. Hogy szeretnének-e menni? Megértem, ha nem. De azt látni kell, hogy csak az ő döntésük ez, innentől kezdve az övék a felelősség, hogy teszik, vagy nem teszik.
Azt még külön mondtam, hogy nyilván nem könnyű dolgok ezek. De a könnyű dolgokat tudja mindenki csinálni, szal nem meglepő, hogy a nehezek nagyobb haszonnal járnak.
(ettől független viszont, hogy az ismerőseiddel mi a helyzet, jelenleg Magyarországon borzasztó sok ember van, aki nem dolgozik, és akkor sem hajlandó dolgozni, ha eléberakják a lehetőséget - ez már más, és egyáltalán nem olyan jelenség, amit védeni kellene)