Hússzelet gombával és csirkemájjal
Hozzávalók:
* 6 szelet karaj
* 6 db csirkemáj
* 30 dkg gomba
* 4 dl főzőtejszín
* 15 dk sajt
* 1 fej vöröshagyma
* só
* ételízesítő
* majoránna
* szerecsendió
* őrölt fehérbors
* kakukkfű
* sütőmargarin
Elkészítés:
Egy tepsit jól kikenünk margarinnal. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony. Ízlés szerint befűszerezzük, de csak mérsékelten, mert a gomba is fűszeres lesz.
A gombát megtisztítjuk, majd félbevágjuk, vékonyra felszeleteljük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve.
Ezután a tepsibe egymás mellé tesszük a befűszerezett hússzeleteket, majd mindegyik tetejére teszünk egy csirkemájat, szépen elosztjuk a tetején a gombát. Felöntjük a tejszínnel, és fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 1 órát pároljuk, majd a fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a szaftba is kerüljön sajt. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Én rizzsel tálaltam, de pl. a krumpli püré is remekül illik hozzá.
|