View Single Post
Old 02-28-2011, 23:34
Almafa Almafa is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 73%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A gond az, hogy egy arab játékostól például nem fogod tudni megkérdezni, hogy miért támad állandóan, és nem tudsz neki szólni, hogy fejezze be.
Szerintem azért támadja egyik játékos a másikat, mert ez egy ilyen háborús, lopkodós játék és kevésbé szeressük egymást gyerekek típusú.

S azért a leghatékonyabb védelem nem az benne, hogy minden játékost megkérünk benne, hogy lécci, lécci ne bánts!

A megtámadottak, meglopottak hány százalékban írnak üzenetet a támadóknak?

Szerintem ritkán, s akkor is sokszor olyan hangnemben, ami éppen nem a diplomáciai megoldást segíti elő, hanem inkább olaj a tűzre.

Ha az arab játékost küldik el privátban magyarul melegebb éghajlatra, akkor csinálni fogja ugyanazt mint addig.

Ha egy magyart, ő is, csak ő még jelenti is felfelé a nem eléggé kulturált hangnemű panaszost.

Szóval azért ebben a játékban nem létszükséglet, hogy minden játékostársunkkal feltétlenül tudjunk és akarjunk kommunikálni. S ha mégis tudunk, mert mindenki egy nyelven beszél az sem nem feltétlenül szükséges, sem nem elégséges a sikeres játékhoz.

A kulturáltabbak, levelezgetőbbek. barátkozóbbak, meg már most is előnyben lehetnek, de ez az előny nem jelentős.

Egy ilyen változtatás után meg a több nyelven beszélők lehetnének némi előnyben, de ez azért befolyásolja lényeges mértékben a játék játszhatóságát. Nem elvárás, hogy udvaroljunk az ellenséges országoknak.

A játékosok egy része inkább egy szidalmazó levelet küld aztán törli magát, de akkor sem fog nagy súlyt fektetni a diplomáciára, pedig ugye most egy nyelvet beszélünk a csoportban.

Tehát én nem érzem akkora problémának, hogy egy arab játékossal nem tudnék beszélgetni.

Most sem beszélgetek a csoport magyar játékosainak legalább a 99,5%-ával.

Hatékonyabb védelem a diplomáciánál az, ha a többség nem tud, vagy eleve nem is akar bántani.

Ha már a lécci lécci ne bánts! az egyetlen kiút, akkor már régen rossz.

Van diplomácia ebben a játékban, de szerepe marginális, nem arra van kihegyezve a játék, s amúgy is tiltott, hogy formálisan nem szövetséges országok segítsék egymást, hiába jó a diplomáciai viszony köztük.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Almafa For This Useful Post: