Quote:
Originally Posted by vityu
Nem tudom, hogy mennyire kikerülhető az egymással kapcsolatos kommunikáció. Mert ha az, akkor oké, de ha nem, akkor kell egy kommunikációs, hivatalos nyelv a játékba. És őszintén én nem akarnék angolul írni senkinek, nem akarnék angolul hirdetést feladni...
|
Ehhez azonban elég ha a fórumok vannak külön.
Diplomáciában ha magyarul adsz fel hirdetést, akkor nyilván csak magyarok fognak válaszolni, míg az indonézül feladott hirdetésekre meg valószínűleg Te nem fogsz válaszolni.
Szerintem ez semmilyen mértékben nem akadályozza a közös játékot.
A megtámadott, meglopott, megvarázsolt, visszavert, lebuktatott országok nagyon nagy többségével az ember egy árva kukkot nem beszélget és nincs is erre szükség.
Nyilván a játékosok szívesebben lennének a honfitársaikkal egy szövetségben, de ezt ugyanúgy meg tudják oldani mint most. Semmivel nem lenne kevesebb magyar játékos, csak összességében lenne több játékos a csoportokban, így egyik csoportban sem lenne unalmas az élet, hanem mindegyikben zajlana.
Esetleg pusztán információ gyanánt minden játékos megadhatná nemzetiségét, ha akarná, a kapcsolatfelvétel és a kommunikáció megkönnyítése végett.
Nem tudom szabad-e említeni, de van olyan online játék, amelyikben az egész világról együtt játszanak az emberek és a saját nyelvükön beszélgethetnek egymással. a játék maga meg kb. 10 nyelven elérhető, vagy több, de együtt játszik az egész világ benne, és bármely nyelvű játékoscsoport a saját nyelvét tudja használni benne.
Nyilván ha külföldiekkel akarnak beszélgetni a világ másik tájáról, akkor általában az angolt használják, de egyrészt ez nem kötelező, másrészt meg nem is létszükséglet, nem ettől lesz sikeres, vagy sikertelen valaki a játékban, és ez a hódítóban is így van, így lenne.
Szerintem.