View Single Post
Old 02-27-2011, 15:23
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Hát... Majd ha már nincs szükségem a garanciára...
A garancia nem ugrik vele Illetve nem tudom, hogy milyen készüléked van, de ha probléma lenne garancia szempontjából, akkor a hardware-es probléma esetén nem akadály a root, ha software-es hibánál beszólnának a rootolásra, akkor egy gyári RUU-val egy rootolatlan Stock ROM-ot telepítek föl, aztán örülés van
(Elvileg a sim-függetlenítéstől ugorhat a garancia, de ebben sem vagyok biztos).

Quote:
Originally Posted by Dew View Post
Ez a "root"-olás amúgy olyan, mint a jailbrake? mert akkor mindkettő a "feltörésnek" egyik módja, csak más-más készüléktípushoz... Tehát ugyanott vagyunk!
Nem teljesen, a Rootolás annyit jelent, hogy rendszergazda jogokat kapsz a PDA-n, tehát mint a linux-on: nagyobb felelősség, több lehetőség Gyárilag azért van "tiltva", hogy a mezei user, akinek nincs rá szüksége, ne tudjon gondot okozni. Viszont van olyan gyártó, aki alapból így szállítja (mondjuk az nem éppen egy csúcskategóriás gép, de sebaj )

Quote:
miért kell rootolni a fizetős részleg eléréséhez, ha utána ingyen is le lehet tölteni akármit?
Előtte is le lehet ingyen tölteni, itt nem arról van szó. Ez a rész Atinak szólt, lévén ő szereti a jogtiszta software-t. A hozzáállásotokban van különbség. Ha rootolod, akkor elérheted a Marketnak a fizetős részlegét, így jogtisztán megveheted azokat a programokat, amiket amúgy is le tudsz tölteni - de ez utóbbi kalózkodás.

Quote:
Nekem annó HTC Touch Diamond-om volt, amit cseréltem iPhone 3Gs-re. Azóta sem adnám semmilyen telefonért... Legjobban a kezelhetősége, felhasználóbarátsága tetszik (no meg a 32GB ). Nem találkoztam még sehol ilyennel! Elmondhatatlan, ezt kipróbálni kell... Alig érsz hozzá, érzékel. A képernyő fordul, és nem ugrik. Rendkívül praktikus lehetőségek vannak. Pl én mindig elfelejtek minden időpontot, ezért leszedtem Cydiából egy olyan beépülő cuccost, ami a naptárat kirakja a kezdőképernyőre. Fél évre előre ki van írva, hogy mikor mi lesz. Kiszínezve az aznapiakat. Ha nem vagyok elégedett egy funkcióval egyszerűen letöltök hozzá valamit, és kész. iPhone-ra írták az utóbbi idők legtöbb játékát, alkalmazását.

Mondom mindezt úgy, hogy rettenetesen iPhone ellenes voltam (ezért is vettem a Diamond-ot). Aztán egyre jobban megtetszett a csoporttársamé, úgyhogy beruháztam egyre.

A Diamond került 115k-ba. A 3Gs-t 135k-ért vettem. Szóval ha azt nézzük nem volt annyival drágább. Az ikon 200-as csomaggal vettem meg, ami havi 5k-ba kerül, DE van benne 1GB adatforgalom, 200 perc bármilyen hálózatba, és 100 sms T-Mobile hálózatba. Ezt túllépve asszem 35Ft /perc /sms. De ha számottevően túlléped, akkor érdemes nagyobb csomaggal venni, és úgy a készülék is olcsóbb.

a többi apple termékig nem vagyok odáig... még ha lenne pénzem se vennék annyiért macbookot...
Naaa, egy WinMo-s készülék hogy jön ide? a WinMo fölött is igencsak eljárt az idő. Azért nem tetszett, mert multimédiás csillivillit szerettél volna, a WinMo viszont alapvetően üzletembereknek lett kitalálva. A MS is megpróbál haladni a korral, ezért helyezték teljesen más alapokra a Windows Phone 7-t. Na olyanhoz még nem volt szerencsém, kíváncsi vagyok milyen lehet.

Amúgy tudom, hogy milyen az, ha azonnal reagál a képernyő, alig kell hozzáérni - illetve hozzá sem kell érni, ezt hívják kapacitív kijelzőnek. Az értelmesebb készülékek már mind ezzel jönnek. Csak a Nokia van még egy picit lemaradva Talán a legújabb készülékeik már nem rezisztívek.
The Following User Says Thank You to Andrew For This Useful Post: