View Single Post
Old 01-21-2011, 10:46
vityu vityu is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by Dew View Post
szívesen látnék róluk egy "leírást", hogy mégis mik ezek, miben különböznek, stb... lehet más sem tudja mi ez...
Omaha: 4 lapod van kézben, 5 lap van a közösben. A kezedben lévő lapokból kettőt KELL használni. Tehát minimum és maximum 2 lapot.

Omaha high/low: az omahától annyiban tér el, hogy a potot kettészedik magas és alacsony kéznek. Alacsony kéz csak az lehet, amiben nincs 8-nál magasabb lap. Az alacsony kezek számításánál nem veszik figyelembe a sort vagy a flush-t, tehát egy A-2-3-4-5 lapkombinációval elviheted mindkét potot.

Seven card Stud: Itt utcáknak nevezik az egymást követő lapokat. Itt minden lapod kézben van. Az első kettőt és az utolsót (a 7-ből) csak te látod, a közte lévő 4-et mindenki. Ha jól emlékszem, 5 licitkör van benne.

Seven card Stud high/low: lásd omaha - omaha high/low

Razz: olyan mint a seven card stud, de csak a legkisebb kéz nyer. A legkisebb itt is 8-ig.

Vannak kombinált játékok is, ahogy pool is írta.

HORSE - Holdem, Omaha, Razz, Stud, eight or better (stud high/low) Ezek ritmikus változtatása a játék menetén belül adja, hogy ne legyen unalmas
HOSE
triple stud...

Remélem így érthető lesz. De a puding próbája az evés :d Úgy ültem le high/low omahát játszani, hogy a szabályt se ismertem. Közben kikerestem, és elolvastam. A kezdők szerencséje meg volt természetesen!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)

Last edited by vityu; 01-21-2011 at 10:49..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to vityu For This Useful Post: