Thread: Sakk
View Single Post
Old 10-28-2010, 16:48
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Pepitabirodalom View Post
Valóban, ez is szempont lehet. Ne haragudj nem akartalak megsérteni.

Ami a gyerek-schnellverseny-szórakozás vonalat illeti: nem biztos, hogy szórakozásként fogja fel. Láttam már elvesztett 1.forduló után versenyt végig síró gyereket. Adott esetben a gyerekek túl komolyan veszik. De a legnagyobb baj szerintem ott van, ha a schnell-tempót szokja meg, és adott egy hosszabb parti(pl.CSB.) és lesnellezi...

A sör melletti szórakozáshoz én az "alkesz sakk"-ot javaslom. Ott vannak csak igazán érdekes dolgok. (3-5centes poharakból álló készlet, a leütött poharat az ütő játékos kiissza. Persze lehet korsó sörben is játszani. Aki üt, iszik. )
En egyaltalan nem sertodtem meg. En sosem tanitottam sakkot, de jatekosan kezdenem. A gyermekekben a gyozelem utani vágy valoban erosebb, de szerintem ez nem gond, tudni kell kezelni, kezeltetni veluk. Nem azt mondtam, hogy folyamatosan schenellezzenek, csak neha kikapcsolodaskent. Valamint az orakezelest is gyakorolni kellhet peldaul.

A tehetseg szerintem ugyis hamar meglatszik, es akkor lehet iranyt szabni a tanulasnak. Bar Polgar papa velemenye ettol eltero persze, de az meg mar a lo tuloldala szerintem)

Jah, es pl. en vettem mar hasznat idozavarban is a "schnelltudasomnak". (manapsag, hogy van novekmeny, ez persze mar nem olyan eles)