Quote:
Originally Posted by Ati
Ha van katonád, azok a barakkban laknak. Vagyis van nekik hely. Ha ezeket (akiknek van hely) továbbképzed, akkor nem kell külön hely, hiszen eddig is foglalták a helyet, ezután is foglalják. A sima katonákat tehát bármikor tovább lehet képezni, ez a helyek számának változásával nem jár.
... kivéve, ha pluszban képzel alap katonákat, ilyenkor az alap katonák képzése miatt csökken a hely. Ez a sima alap katonák miatt van. Tehát csak ez az egy beállítás befolyásolja, az alap katonák képzése.
|
Akkor nem a súgóval van hiba, hanem ez egy bug!

Ugyanis, ha be van jelölve a 'Alap katonák képzése a szabad helyen túl is.', akkor
egyáltalán nem ellenőrzi a barakkokban a férőhelyeket! Legalábbis íjásznál és elinél. (Lovakat sehol nem képzek.) Ezeket is lazán túl képzi... És, mióta emiatt egy csomó íjászom kiment piacra/lelépett (gyorsan el tud menni az az 5 piacralépés, ha az ember nem tud belépni az orijába...

legalábbis az egyik orimban, a másikban íjászokat képeztem, de az lassúban volt, így ott megúsztam a lelépést, de ettől még szorgosan mentek piacra...) az elitképzés miatt, azóta ezek képzését nem bíztam rá a helytartóra.
Pont az a probléma, mint ahogy írod is: fegyveresnek való továbbképzés esetén nem foglalkozik a férőhely ellenőrzésével, így a folyamatosan, körökre egyenletesen elosztott katona-utánpótlást is símán továbbképzi... Nem törődve azzal, hogy ezzel nem csak az alap katonáknak fenntartott helyet használja el, (ezt se kéne...) hanem még a barakkokban sem jut nekik hely... Ezért kérdeztem, mit jelent az a szó, hogy katona: az 1/1-es egységet, minden olyan egységet, aminek fegyveres harc esetén szerep jut, vagy minden egység, ami nem civil. Jelen pillanatban a második a helyes. Ez főleg azért félrevezető, mert 'alap katona' szerepel a súgóban!