Quote:
Originally Posted by Ati
Nekem kifejezetten nem tetszik, hogy felépítetlen történésekkel van tele, amit az írók mégcsak meg se próbálnak megmagyarázni. Csoda, hogy ezt az elrablás témát már ennyi ideje készítik elő. Nem is értem miért foglalkoznak ezzel ennyit, miközben egyéb események megmagyarázására annyit szánnak, hogy "ja hát történt itt már sokminden más is, csak eddig nem mondtuk".
Az oké, hogy fejlődnek a karakterek, de az "elszigetelődéskori viselkedést" nem lehet úgy megfilmesíteni egy többéves sorozatban, hogy egyszercsak bevágnak egy jelenetet, amiből megtudod, hogy az elmúlt másfél évben mit csinált X, igaz főszereplő, és eddig nem mutatták, hogy azt csinálná (szoba teleírása).
Ezt én nem karakterfejlődésnek nevezném, mert nem fejlődik semmit. Ezt látva, már az első nap is irogathatta a falra a képleteket. Nem tudhatodm, mert nem mondták meg, és most se mondják meg. Ebből milyen fejlődést szűrsz le? Én semmilyet, mert nincs hozzá semmi információ.
|
A szoba meglétével kapcsolatban lehettek a figyelmes nézőnek sejtései, hisz a hajó rengeteg olyan megoldásra váró feladatot adott, amit csak hosszas töprengések, gondolkozások, próbálkozások során lehetett megoldani.
Egy korábbi részben, mikor Rush beleült A Szék-be, visszaemlékezett arra, mikor a neje elhagyta. Ott bemutatta, hogy a különösen bonyolult, megoldásra váró matematikai akármicsodákat csak egy olyan, saját magának kialakított szobában tudta átlátni, ahol a falak televoltak egyenletekkel, papírokkal és mindenfélével. Sejthető volt, hogy ahol még komolyabb feladatok várnak rá, ki fog alakítani egy hasonló helyiséget.