Thread: Csillagkapu
View Single Post
Old 10-14-2010, 15:38
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Az a hajó nem véletlenül rohadt a galaxis közepén megállva az ürben, ráadásul úgyhogy még energiája is volt. Ráadásul kategóriában köze nincs a destinyhez,főleg hogy Rush kifejezetten a destiny-re kiváncsi.
Azért arra kíváncsi, mert azzal találkozott először. Ha egy másikkal találkozott volna, akkor a másikra lenne kíváncsi.

Eddig hány hajót hoztak vissza a roncstelepről a sorozatban? Csak egy kis akarás kérdése a forgatókönyvírók részéről. SG1-ben is, Atlantisban is, csak úgy hemzsegtek a mások által kidobott, SG-személyzet által pedig pillanatok alatt megjavított hajók.

Quote:
Amúgy még mindig nem értem mire gondolsz,hogy kulcsfontosságú események 1mondatos megmagyarázása
Annyi volt, hogy már nem is emlékszem mindre. Csak pár így hírtelen:

Rush hogy kerül vissza, miután otthagyták a lakatlan bolygón? Jöttek az ismeretlen idegenek, akik elrabolták, majd visszajöttek vele.

A telepesek, akiket otthagytak a lakhatónak tűnő bolygón, hogy vészelték át a telet? Jöttek a mégismeretlenebb idegenek, akik hopsz, ideteremtettek egy fél tucat faházat elegendő tüzifával.

A doki gyereke hogy kerüle el a hajóról? Jöttek ugyanezek az ismeretlen idegenek, akik egy pillanat alatt a galaxis másik felére repítették a bébit.

Amin csodálkoztam, hogy egyáltalán történetileg foglalkoztak vele, hogy megoldják, nem csak hirtelen maguktól jobban lettek: az évadzáró/nyitó csata sebesültjei. A hajó legénységének fele félholt egy dokival, aki maga is megsérült, ráadásul babát vár. Mi a teendő hát? Persze, hogy használjuk a köveket, és előszedtünk máris a zsebünkből 4 profi orvost, akik mindent ellátnak.

Quote:
az SG-1 és az Atlantis nagy hibája volt, hogy egy tablettal vagy nélkül, mindenféle idegen technológiát pár perc alatt megtanultak használni,és 2perc alatt értettek meg olyan mély elméleti matematikai és fizikai dolgokat, amiknek még a létezésére sem gondoltak előtte...
Itt is mennyien beszélik az ősök nyelvét? Lassan mindenki beszéli, mégis amikor titkosan kell egymással kommunikálni, azt használják. Mindenki érti ugyan, de olyankor biztos valami speciális nyelvjárást hsználnak...

Ami az SG1-ben is és az Atlantisban is megvolt, az a humor. Mindkét sorozatban volt 1-1 (+a Daniel ) szereplő, akik humorosak voltak, vicces helyzeteket okoztak, és úgy egyáltalán, élvezni lehetett, hogy a legnagyobb izgalmak közepette egy-egy poéntól majd leestem a székről. Egy ilyen karaktert én nagyon hiányolok innen. Még a régi sorozatok vicces figurái is búskomor szerepeket kaptak itt. Sehol egy poénos beszólás se O'Neill-től, se Danieltől.

Quote:
pl a legnevetségesebb ebből az ugrók helyzete. elvesztettek 2-öt már alig volt 1db erre hoppá, találnak egy atlantis szerü várost ahol még drone-ok is voltak. megint leamortizálodnak az ugrók, hoppá találnak egy vízalatti hangárt...
Mi az az ugró? (Atlantist nem láttam már magyarul. Csak a SG1 első 9 évadát, ahol ugye nagylelkesen abbahagyták a sorozat vetítését az ügyes, okos magyar kereskedelmi csatornák... Bár sok köszönet abban se volt, amikor adták, merthogy az egymás mellett párhuzamosan futó sorozatokat még véletlenül sem helyes sorrendben adták ugye... )

Quote:
itt pl azért megköti őket,hogy nincs használható kompjuk.
Amikor kell, akkor azért mindig találnak egyet. Legutóbb is komppal mentek le a bolygóra (amit összetörtek), előtte is egy csomó helyre komppal mentek. Van azért abból nekik.