Thread: Csillagkapu
View Single Post
Old 10-14-2010, 08:15
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

SPOILER!!!

Ez alapján az a sorozat "vonzereje", hogy annyira nem mond meg semmit, hogy a nézők kénytelenek találgatni, és beszélni róla. Hogy ez jó, vagy rossz, fene tudja.

Hiszen ugyanazt néztük, mégis egészen másként magyarázzuk a történteket.

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Amúgy véleményem szerint az energia megfordulását Rush okozta és nem az idegenek. Ez magyarázná is,hogy miért hagyták ott a konzolt utána egyedül (mert nem értettek hozzá)

csak hogy felsoroljam hogy nálam sztem mik az érdekesebb szálak most:
-Rush mikor bukik majd le, és mi lesz vele utána,milyen plusz infókkal rendelkezik,
-Kik is ezek az idegenek? sztem kivállóan oldották meg azt,hogy ne lehessen egyenlőre eldönteni,hogy barát vagy ellenség. Mert a támadó szándék nem volt egyértelmü, sőt... kábitottak és túszul sem ejtettek senkit.
-Young karaktere. egyenlőre kezdik elvinni egy alkoholista kissé ideggyenge irányba aminek nagy befolyása lehet egy esetleges vezető váltásra.
-A kékek megjelennek-e újra...sztem tuti megfognak mert minden rész elött szerepelnek a previousley-ben
-és persze a hova tünt a székesember?
Energiamegfordulás: akár rá is foghatják később Rush-ra. A mostani epizód alapján nekem az jött át, hogy az idegenek okozták, hiszen pont előtte mutatták őket a konzoloknál.

Rush lebukása: megint egy olyan momentum, amit bármikor felhasználhatnak egy olyan szituban, amit meg kellene magyarázni. Nem fogják, egyszerűen előveszik Rush-t, azzal, hogy "ő már rég tudja". Ahogy ezt számlatanszor csinálták már, amikor valamit meg kellett volna oldani. Számomra itt az okozza a feszültséget, hogy simán átvehetné a hajó irányítását, és végre vezető szerepbe kerülhetne, de valamiért nem teszi. Mi lehet ez a valami, ami miatt nem teszi? Régen ez volt a célja.

Kik ezek az idegenek: ez is jó kérdés lehet. Az elsődleges magyarázat szerint kutatók, akiket az "ősök" hátrahagytak, hogy a hajón való hosszútávú élet lehetőségét vizsgálják. Ez vagy nem így van, vagy nagyon rossz a grafikai megjelenítésük. A hajó kezelőfelületéhez nem illenek ezek a karomszerű ujjak, ráadásul sem a lény mozgása, sem a fekvőhelyük nem volt emberszerű, ami ellentmond a hajó emberi léptékű kialakításának.

Young: rá azt mondom, hogy el van találva a karakter. Kivéve az előző részt. A fulladás az egyik legrosszabb halálforma a tudomány mai állása szerint. Ennek ellenére, amikor egy szenvedő, hamarosan elvérző társa azt kéri, hogy ölje meg, akkor mit csinál vele? Nem lelövi, hanem hosszasan megfolytja.

"Kékek": ebből egyelőre nem tudom mit akarnak kihozni. Most azt a szálat viszik erősen, hogy a kékek fogságában lévők sokkal gyorsabban gyógyulnak. Lehet, hogy ez is fel lesz használva egyszer, mint "dehát 50-szer fejbelőttem Rush-t, hogyhogy még él?!" magyarázat. Ha igen, az egy elég kivételes magyarázat lesz, emrt eddig semmit nem készítettek így elő, csak hasraütésszerűen mondtak valamit, hogy az úgy van. Úgyhogy talán nem ez a célja.

A "székesember" már jelent meg az előző (?) részben Rush "fejében", mint a hajó számítógépébe rekedt, és Rushnak kivetített "kép". (Vagy az nem ő volt? Az egyik a volt felesége, a másik pedig szerintem ez a fickó.) Ha nem akarják ezt különösebben kifejteni, akkor ott a magyarázat máris: a számítógépben ragadt és időnként megjeleník, hogy segítse Rush-t. Itt se különösebben fejtegették ennek az okát, vagy hogy ezen hogy lehetne segíteni, ahogy a többi kulcsfontosságú kérdést sem forszírozzák, amit minden épeszű ember megragadna. A feleségének a jelenléte az egyértelmű: amikor Rush a székben volt, a feleségének az emléke segítette hozzá a kulcs megszerzéséhez. Mint emlékkép, megmaradt. A másik fickó viszont... valahogy teljesen egyértelműnek vette Rush, hogy ő is ott van, nem kell ezt magyarázni. A szokásos "ott van és kész" megoldás, ami végigsöpör a sorozaton.