View Single Post
  #8  
Old 10-10-2010, 22:12
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,626
Activity: 0%
Longevity: 85%
Default

Quote:
Originally Posted by SGB View Post
Sziasztok, mostanában sokat gondolkodok a bankkártyás vipelésen, és van is egy Erste-s kártyám, amire "Maestro Card" van írva.
A Worldpay és PayPal honlapon (mint választási lehetőség) csak "Master Card" szerepel.
Kicsit laikus vagyok a témában, tehát annyi lenne a kérdésem, hogy a kettő ugyan az-e, és tudok-e fizetni így a kártyámmal.

a maestro card az egy sima elektronikus típusu euro alapu kártya, amivel nem lehet neten vásárolni.

netes vásárláshoz, vagy visa electron (nem dombornyomott), visa classic (dombornyomott) és master card (dombornyomott) kártyát ajánlok.

visa kártyáknál tudni kell, ha euroban vásárolsz vagy veszel fel kp-ét euró az elszámolási neme, minden más egyéb esetben dollár.

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Idáig tart az elmélet, ami tök jól hangzik, de a gyakorlatban sajnos sok bank nem engedte a nem dombornyomott kártyáját neten használni. Mások igen. Megint mások kifejezetten csak neten engedték használni (nincs rajta mágnescsík, amivel terminálon használható lenne).

Ma már a legtöbb bank engedi használni neten is minden kártyáját, de még ma is vannak kivételek.
nem a bankon, hanem a kártyaszolgáltatón múlik Ati


Ha valaki netes vásárlásra adja a fejét és ott kártyával fizet, jól gondolja meg, hgoy milyen oldalon adja ki a nevét, kártyaszámát és a kártya hátoldalán lévő cvc,cvc2 számát, mivel ha illetéktelen kezekbe kerül, akkor akár az egész bankszámláján lévő összegtől megszabadíthatják az embert és mivel a legtöbb bank szabályzatában az van benne, hoyg ha harmadik személynek kiadod ezeket a számokat, akkor a bankot ilyen esetben nem terheli semmi felelősség és akkor úgy szerzed vissza a lóvéd, ahogy akarod. Ezzel nem elrettenteni akarok senkit, csak arra ösztönözni, hogy járjon utána ezeknek a dolgoknak.

a legkönnyebb varia, nyitsz egy másik számlát és azon épp annyi egyenleg van, amennyit felfogsz használni vásárlásra, amúgy meg nem sok mindent tartasz rajta.

Last edited by Hex; 10-10-2010 at 22:22..
The Following User Says Thank You to Hex For This Useful Post: