az a baj Jack, hogy magadból indulsz ki. te nem mészárolgatsz "csakúgy".
rengeteg mészit meg pusztit kaptam normálban vadidegenektől, gondolom morált növelni, vagy mert unszimpi a feles faj...
sőt, sokszor le is földeltek felfelé jövő hadisok.
persze, igazuk van, miért ne tennék meg? hiszen ingyenföld a félelf!!
egy jobb ork befér 2 sereggel, akár 2-3 ezer pontértékre is fölém kerülhet. az már alapból 20-30%-kal csökkenti a tolizásom hatásfokát.
mit tudok tenni?
rágyújtom a házat... 600 heki alatt (tehát 5.szinten) semmit nem ér. pár házat ha felgyújtok. minimális erőfeszítésből visszaépíti.
kitekizem... az is töredéke annak, amit a feles veszít a földdel.
VISZONT a feles könnyen törik. igenis könnyű beütni.
ez is közre játszik abban, hogy már alsóbb csoportokban is kikopófélben van. pontosan a gnóm miatt. mert abból is jó tolit lehet faragni, de ha cserélek benne egy sereget, még meg is lehet ütni vele valakit. főleg szöviben! a félelf rosszabbul véd, rosszabbul támad, mint a gnóm. ráadásul a legtöbben tekiben tartják a vagyonukat, a legtöbb feles is ilyen.
és ugye vannak a tolvaj-lopó tolvajok, nekem is van 63% kocsmás félelfem. a legtöbb tekit tolikból szedem ki.
egy gnómnál ez nem fog összejönni.
továbbra sem értem miért "aljasabb" ellopni valakinek az aranyát, mint elfosztani...
mindkettő arról szól, hogy elveszed ami a másiké, csak az egyiknél kézügyességgel, a másiknál erőszakkal...
ezért nem értettem soha, miért aljas pl a feles, és miért nem aljas pl egy fosztogató gnóm... persze, aljas. csakhogy ugyanolyan aljas a "hadizós" is.
számomra a gnóm semmivel sem tisztességesebb faj, mint a félelf.
|