A nyílpuskámért nyúlok és rászegezem az öregre.
-Meglépni nem fog. Bár én a fogadóban szálltam meg. Nem sokkal az érkezésem után visszavonultam. Így nem látam ,hogy jött-e még valaki. Persze csak a megbízó tudja ,hogy kit vett fel és kit nem. Szerintem várjuk meg mit mond ö. Mellesleg gyerekröl sem volt szó.
-Ön szerint egy ember nem elég, hogy tanusítsa az öreg kilétét? Előbb tisztázzuk ezt, utána a kölyökről is szót ejtünk - mondja az elf.
-Szerintem kizárólag a megízó tudja kit fogadott fel és kit nem. De mivel ön a képviselöje és önnek egy ember szava elegendö bizonyíték akkor én sem ellenkezem.
Az elf elgondolkodik, majd odamegy a hintóhoz, és bekopogtat.
- Nagyuram, kérem döntsön ebben a vitában. Van itt egy ember, aki állcázva érkezett ide, azt állítja, hogy ő is a kísérőnk lesz valamint, hogy tegnap késve érkezett a Virágzó cseresznyefába. Rajta kívül a három jelenlévőből csak egy tudja igazolni az illető kilétét. Őnnek elég ennek az egy embernek a szava, vagy inkább személyesen győződne meg az álcázott ember kiléte felöl?
Halkan hallatszik, hogy a nő lefordítja a szöveget, majd a férfi válaszol, majd a nő hangosabban közli:
- Igen, jött tegnap későn egy sebhelyes, és ezek szerint mégiscsak üldözik. A kérdés az lenni ki üldözi?
Kozelebb megyek a hintohoz, majd tisztes tavolbol hangosan igy szolok
-Nagyuram , mint mondottam senki sem uldoz, csupan a megszokas miatt hordok alruhat. Sok bajtol kimelt mar meg, haramiak, rablok mindig alabecsulik az idosebbeket, ezert nem kis meglepeteskent eri oket tamadasom. De ha ont illetve onoket ennyire zavarja megszabadulhatok alcamtol, mint mondottam senkitol sem tartok, nincsenenk uldozoim.
Hangom mindvegig nyugodt, szep lassan tagoltan beszelek, hogy ne legyen problema a forditassal. Miutan befejeztem mondandom, egy gunyos fintort vetek oda a nyilpuskas fele, elnyomok magamban egy kacajt, es varok a valaszra.
Kihallatszik, ahogy a nő fordít, majd a férfi válaszol, végül ez a válasz érkezik:
- Maradhat álca.
Last edited by Chris; 07-29-2006 at 12:54..
|