A törpe épp hogy felteszi a kérdést Morelnek, mikor oda fut hozzá egy fiatal fiú.
- Gren úraság, ugye magával visz, ugye nem hagy itt? Merek nem jön, én meg nem maradhatok itt. Ugye magával visz? - hadarja a srác kissé hisztérikusan.
Kissé meghökkenten nézek szerte a sok esemény hirtelensége miatt. A kölyökre rápillantok és odaszólok neki:
-Stancil! Először is lépj hátrébb és várj. Másodszor nyugodj meg kissé. Harmadszor, ezt majd megbeszéljük az első kettő után, a döntés különben sem rajtam áll. Ha a nagyúr elfogadja a jelenléted akkor tőlem jöhetsz, de ellenére nem tehetek.
- Jó, jó, nem akartam zavarni... - dünnyögi, majd arrébb somfordál, olyan arcot vágva, mint ha kivert kutya lenne.
-Első lecke Sancil! Türelem és higgadság! Ha jönni akarsz, bizonyítsd a nagyúrnak, hogy érsz valamit és nem csak a duzzogáshoz értesz! Kerülj körbe és ha az álszakállas nem az akinek mondja magát és el akar futni akkor megakadályozod míg odaérek. Ez már a második lecke. Az engedelmesség.
- De én értek sok mindenhez, tényleg. Maga is tudja. De ha bizonygatni kell akkor jól van megyek és bebizonyítom, bár ez a feltartóztatás nem épp a specialitásom, de ha ez kell, akkor ez kell - azzal megy, és csinálja, mit kértél tőle.
Last edited by Chris; 07-27-2006 at 09:26..
|