Quote:
Originally Posted by Hex
a másik oldali megközelítés (Ts hsz-e) is reális alapokon nyugszik szerintem. Hosszú beszélgetéseknek néz szerintem elébe ez a téma.
|
Szerintem nem reális.
Aszongyák, túl nagy a szakadék...
Jön a kezdő ország, kap 200 hektárt, meg 100.000 aranyat.
Tegyük fel, hogy nekem van 20.000.000.000.000 aranyam (illetve annyi értékben cuccom).
Oké, akkor mondjuk ha átváltom a fajomat óriásra a törpéről, akkor valamennyivel több tekercsem lesz.
Őszintén: mennyiben befolyásolja ez azt az új játékost negatívan? Semmiben!!
Pozitív hatása lehet?
Lehet: egyszerű piaci tényező. Növekszik a kínálat, csökken az ár. 10%-kal több a tekim, 10%-kal olcsóbban adom.
Nézzünk másik példát: több tekim lesz, tehát stabilabb lesz a piac, hiszen a piaci ár-középértéket méginkább az én cuccom fogja meghatározni, magyarul kevesebbszer fordulhat elő, hogy elrabolják valaki másnak az áruját, aki az én áram fölött pakolt ki, ha mondjuk alámpakolnak rengeteg tekercset, és ezzel lejjebb viszik a középárfolyamot.
Vagy mondjuk ha elkezdem nem kicserélni a piacot, hanem csak meghosszabbítgatni a terméket...
Máris nyertek a kis orisok, hiszen nem kell "kibekkelniük" a piac kicserélésének időtartamát, ami ugye 30 perctől akár 3 óráig is eltarthat, ráadásul teljesen random, kiszámíthatatlan.
Egyébiránt ezért én azt kapom cserébe, hogy nem kell hajnali 3-kor felkelnem, és fél óráig babrálnom a piaccal.
(Hadd ne írjam le milyen "élvezetes" dolog mondjuk 5.000 milliárdnyi cuccot 4 milliárdonként felvásárolni saját magamtól, hogy egybe kitehessem megint...
Lehet, hogy 1-2 javaslatellenző kitépné a haját attól a melótól.)
Szerintem ezzel a javaslattal sokkal többen nyernének, mint veszítenének.
Főleg, hogy eltolódott teljesen abba az irányba, hogy ilyen lehetőség csak anarchban legyen. (Én is úgy gondoltam, hogy csak ott lenne ez jó!)