Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Ezzel teljesen egyetértek. igazából amit tdomo mondott csak felével értettem egyett  játéknak nem volt játék, viszont foci az volt, legalábbis az utobbi évek ezt a taktikát igazolják csapat szinten is... a németek is ezt csinálják, csak egy szinttel magasabban, már évek óta.
De, nekem mindig is a "délebbi" játékstilus, a latinosabb jött be, ami néha néha már mondhatni grundfoci. és itt nem a látványos megoldásokra,cselekre értem. hanem amit pl ma mutatott mexikó vagy argentina: 2-3ember között is tartom a labdát zsebkendőnyi területen és tovább tudom adni. pont ez tetszik ezekben a latin-amerikai csapatokban, hogy az alapfelállás mellett teljesen spontán próbálnak játszani. emellett ezért szeretem európában még a spanyol,holland,portugál vagy az olasz csapatot. mindegyikben ott van az,hogy igazán csak akkor jók, ha a vérük hajtja őket és nem egy stabil megkoreografált meccset játszanak az edző előirásai szerint. nem véletlenül jellemző rájuk,hogy csak a hirtelen halál alatt játszanak igazán jól. én pl ezért sem irtam le még az olaszokat sem ezen a vb-n
|

Igazad van 100 % -ig
Nekem csak mindig annyi bajom van az olyan beírásokkal , hogy "ez nem is foci" és ezt már nagyon sok helyen láttam már , hogy sokan azt hiszik hogy a foci arról szól , hogy húú gyerünk hajrá löjünk 3-4-5 gólt mert attól szép a játék , csak azt felejtik el sokan , hogy pont az álatalad is említed olasz , Spanyol, és Dél-Amerikai focit pont ezzel a " területszükítéses nem hagyjuk Öket improvízálni hanem rákényszerítjük a poziciófocira " tipusú taktikával lehet megszorongatni..Élö Példa volt erre az INTER-BARCA vagy most a SVÁJC-SPANYOL meccs..De Pl ott volt a mexico-Francia meccs tegnap este ahol meg van egy szétesett Francia csapat - egy saját országában is közutálatnak örvendö szöv.kapitánnyal - plusz a kijutásuk körülményei miatt is egy enyhe unszimpátia veszi körül Öket, de zseniális játékosokkal../ Malouda, Ribery, például / , ahol Például nagyon Jól lehetett látni, hogy a mexikói foci ebben az adott 90 percben mennyivel jobban érvényesült a sematikus semmitmondó Francia tötymörgés melett....
Ezért is írtam azt hogy pl SVÁJC győzelmében nagyon nagyon benne volt egy Ottmar Hitzfeld nevü edzölegenda aki egyszer elhitette a játékosaikkal , hogy ha megfelelően dolgoznak akkor megvan az eredmény / meglehet az eredmény / plusz rávilágított arra is , hogy nincs verhetetlen csapat.....
Biztos emlékszel az 1982-es Vb-re ahol a Brazil csapatban olyan játékosok rugták a bört mint - EDER, ZICO , SOCRATES, FALCAO, OSCAR, JUNIOR ,SRGINHO - minden épszeszü szurkoló és szakember szerint az 1982-es VB egyetlen gyöztese lehetett volna..Aztán Jött Paolo Rossi és az Olasz védekezés és annyi a VB álmoknak....
ITT a 2010-es VB-n az elsö körben azért a védekezés is dominált de ott ahol van egy jó szöv. kapitány meg a keret is elég erös mind mentálisan mind fizikálisan és a taktikai repertoárjuk is eléág tág ott azok a csapatok az elsö körben is alkottak már maradandót...Pl a Németek akik szakítottak a hagyományos Német rakkolós focival és elöjöttek egy kicsit más egy kicsit kreatívabb jobb focival...
Én is kiváncsi vagyok az általad említett csapatok vajon hogyan fognak szerepelni, mert egy VB a legjobb 8 között csak úgy az igazi ha ott vannak a
BRAZILOK, OLASZOK, ANGOLOK, SPANYOLOK, NÉMETEK, ARGENTÍNOK meg a maradék két helyre jöhet bárki...
Maradok tisztelettel