Quote:
Originally Posted by Blacky
Nem akarlak megsérteni meg a lelkes éljenzöidet sem de kb akkor annyit értesz a focihoz mint LÓ a hátúszáshoz....vagy a másik lehetöség az hogy nem láttad az INTER - BARCELONA meccset amit meg erösen kétlem..na szóval neked és az éljenzöidnek...Amit SVÁJC bemutatott az egy CÉLFOCI volt ami a spanyolok ellen talált ki egy olyan edzölegenda aki két különbözö csapattal is BL-t nyert neve Ottmar Hitzfeld..Az hogy hellyel közzel a játékosainak sikerült megoldani a feladatot azt úgy nevezik jobb helyeken hogy taktikai fegyelem..Ugyanis a SPANYOL válogatottat csak ilyen játékkal lehetett megszorítani ha ne adj isten láttad, hogy hogyan is nyerték meg az EB-t..Azt még így is csak egy apró hajszál kelett ahhoz, hogy az amúgy kitünöen játszó Spanyolok NE egyenlítsenek ki gondolok Xabi Alonso kapufájára....Kb ennyit szerettem volna a felvilágosításodra elmondani és remélem a többi mérközést nyitott szemmel és megfelelö szakértelemmel is fogod nézni..
köszönöm Szíves türelmedet  
|
Ezzel teljesen egyetértek. igazából amit tdomo mondott csak felével értettem egyett

játéknak nem volt játék, viszont foci az volt, legalábbis az utobbi évek ezt a taktikát igazolják csapat szinten is... a németek is ezt csinálják, csak egy szinttel magasabban, már évek óta.
De, nekem mindig is a "délebbi" játékstilus, a latinosabb jött be, ami néha néha már mondhatni grundfoci. és itt nem a látványos megoldásokra,cselekre értem. hanem amit pl ma mutatott mexikó vagy argentina: 2-3ember között is tartom a labdát zsebkendőnyi területen és tovább tudom adni. pont ez tetszik ezekben a latin-amerikai csapatokban, hogy az alapfelállás mellett teljesen spontán próbálnak játszani. emellett ezért szeretem európában még a spanyol,holland,portugál vagy az olasz csapatot. mindegyikben ott van az,hogy igazán csak akkor jók, ha a vérük hajtja őket és nem egy stabil megkoreografált meccset játszanak az edző előirásai szerint. nem véletlenül jellemző rájuk,hogy csak a hirtelen halál alatt játszanak igazán jól. én pl ezért sem irtam le még az olaszokat sem ezen a vb-n