Quote:
Originally Posted by Attila(:
Bár az is reklám, de inkább a küldés helye, az pedig belefér szerintem. Az idevonatkozó törvényeket, pedig nem nyálaztam át, de linkelhetnél nekem erről valamit.
|
"4. E-MAIL, SMS, MMS, FAX, BLUETOOTH ÚTJÁN KÜLDÖTT REKLÁM
Egy évet élt az a lehetıség, mely szerint meglévı ügyfél részére saját termékünk ill. szolgáltatásunk ajánlatát elküldhettük hozzájárulás nélkül. Mára már ügyfelünknek sem küldhetünk pl. új akciónkról, kapcsolódó szolgáltatásunkról ajánlatot.
Ezen elektronikus csatornák esetében csak az opt-in szabályozás él, tehát egy névvel ellátott elızetes hozzájárulás szükséges. E-mailben azonban nem lehet hozzájárulást kérni."
Forrás:
http://www.ppos.hu/mit_nyujtunk_onne...pamtorveny.htm
Itt van egy pdf, onnan másoltam ki a fenti bekezdést. Nem akartam közvetlenül a pdf-re linkelni, hogy meglegyen a rendes forrásmegjelölés.
Ez csak egy oldal, amit hirtelen találtam, ha rákeresel neten, akkor fogsz még találni róla bőven információkat, akár a törvény teljes szövegét is.
(Anélkül, hogy politizálnék, "szokás szerint" ez a törvény is be lett vezetve, majd rá pár hétre "ááá, inkább mégse" alapon vissza is lett vonva egy része.)