Szerintem annak, aki évekre be szeretné betonozni az országát A-ba, hogy számolatlanszor fordíthasson B-ből ennek segítségével országokat, teljesen jó a mostani rendszer. Eddig amit írtam, az újonnan érkezők kedvezményének szántam, de belegondolva: aki évekig szeretne maradni, hogy addig könnyítse a többi országának fordulását, az dolgozzon meg érte, számukra ne legyen változtatás!
Egyetlen csoport van, akiknek jogosan adnánk kedvezményt: akik A-ból fordulnának. Nekik az A nem végállomás, de valamit teljesíteniük kell. Még mindig ott tartok, hogy szerintem a problémát a többezer kör óta jelenlévőkkel való verseny okozza. Ez a nyilvánvalóan hosszabb idő alatt ledolgozható hátrány szerintem a sokáig maradni kívánók számára jogos elvárás, viszont egy időszakosan jelenlévő ország számára rémálom (aki sokáig kíván maradni, de neki is rémálom, akkor ne is legyen kék száma!

).
Tehát csakis az A-ból való fordulást könnyíteném meg, mégpedig a korábban már említett Xezer kör óta A-ban játszók (tehát NEM topkör) kiszűrésével. A határt valahol az 1 éve és 2 éve játszók között húznám meg (~8500-17000 kör). Nem kicsit csökken a fordulási követelmény (viszont arányaiban nem is nagy: 10k kör esetén Ati adatai alapján kb 1500 hektárral, azaz kb 22%-kal), de ne feledjük: ez egyetlen ország lefordításának az ára! Ha B-ből szeretne valaki országot fordítani, akkor maradna a 30%-os határ. Tehát sok ország B-ből fordításához kell most (és ez a rendszer maradna is) kb 6600 hektárt szerezni (és aztán tartani az iramot), míg a javaslatom szerint pl a 10k köre ott játszók kiszűrésével az ország A-ból lefordításához kb 5100 hektárt kellene szerezni. Szerintem nem aránytalanul nagy könnyítés, de hosszabb távon, ha esetleg egyre több játékos harcol majd a 30%-ért a B-s fordulás érdekében, megadja a lehetőséget a toptól függetlenül egy egyszeri fordulásra egy újonnan érkezőnek is kb a mostani nagyságú követelmény teljesítése mellett, míg ha sokan lefordulnak, nem teszi túl könnyűvé sem (hiszen akkor szinte mindenki új lesz

)