Köszi Jack, hogy szerinted az én ötletem a legjobb.

Szerintem is az.
Minden ilyen kiesős-százalékos-akármilyenes számítással az a baj, amit előttem már többen leírtak:
oké, hogy levisszük a top30at top50-re. és? Egy idő után megtelik a top50 azokkal a betonklánokkal, akik B-ből akarnak fordulgatni, és A-ban csak és kizárólag azért van orijuk, hogy meglegyen a top A-ban, és b-ből lehessen 5. szintre lépni...
utána jön a vigyük le top60-ra... Aztán top70-re... Ott meg körülbelül úgy néz ki, hogy ha B-ből fellépek 2400-zal, akkor belelépek az A topjába.

nemár...
Azzal, hogy Xezer topkör letöltése után ne számolódjanak bele az országok, azzal is leírták mi a baj, ugyanez. Lassan de biztosan lezuhanna a top30% alja.
Továbbra is azt látom megoldásnak, hogy hektárszám (nem pontérték!) alapján húzunk meg határokat. Azt lehet finomítani, a jelenlegi A csoporthoz igazítani, stb...
Jelenleg (szerintem) reális lenne, ha a top30% pörögne 4000 hektártól. a 2 szemeseknek pöröghetne 7000 hektártól, a 3 szemeseknek 12000-től. és így tovább.
Továbbra is tartom, hogy ez a betonklánok problémáját is orvosolná hoszú távon, hiszen 4000 hektárra el lehet menni (talán még nekem is sikerülne, pedig überrossz játékos vagyok!

), tehát nem kéne betonnal védenem a hekimet, lehetne ütögetni picit bátrabban.
Továbbá nem emelkedne a top, hiszen nem kéne minden héten fedezni +100 hekit, hogy top30-ban maradjak... Mert ez a baj. A betonklánok is egyre nagyobb pontértéken vannak, mert nem akarnak kiesni a top-ból, ha új országok érkeznek oda meg. Így szépen lassan, de biztosan, emelkedik a top30 alja napról napra. Fix hektárszámból való számítás esetén ez azonnal megszűnne, hiszen 4001 hektárral topban vagyok akkor is, ha 10 ország van ott, meg akkor is, ha 5000...