Thread: M.a.g.u.s.
View Single Post
Old 07-19-2006, 16:32
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Chris:
Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok, de igazad van, majd kiforrja magát ha eljő az ideje. Lehet, hogy csak 1 vagy 2 kari keveredik harcba, ott meg nem is jönnek elő ezek a problémák.

Quote:
(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...)
A regényekben azt tetszet a legjobban, amikor apró dolgokból vontak le következtetéseket, amiből megsaccolták, felmérték az enemyt. Hogyan tartja a kardot, mennyi erőt vissz bele, mennyire ismert, vagy idegen, idegesítő a stílusa, ruházatának részletei, csattok villogása a szikrázó napon, börpáncél, szíjjak recsegése amikor mozog, fejének tartása, mennyire izzad, milyenek vívás közben az arcvonásai (pókerarc, összpontosít, nyegle mosoly a száj szélébe, vicsorít, stb), a harc környezete (hangok, szagok), mit látnak a küzdök, észlelik-e a körülöttük lévő változásokat, ecetera-ecetera.
Elég nagy mélységet is lehet keríteni egy egy harcnak, csak az igények szabnak neki határt. (Néha azért is érdemes ezeket tisztázni, hogy segítse az elképzelést, képi megjelenítést a fejekben, nem vagyunk egyformák, nem mindenki (eléggé) vizuális típus.)

Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt.

Na de eleget zagyváltam itten össze vissza, várom "türelmetlenül" a mese folytatását. Engedjük át magunkat a hangulatnak, az ostoba szabályokkal meg foglalkozzon a KM.

Off:
SR (gondolom Shadowrun) nagyjából ismerem, meg van a szabálykönyv, el is olvastam, de nem az én világom. Ókor rajongó vagyok, így inkább magus, max vampire ha már a modernebb dolgokhoz is nyúlni kell.
Reply With Quote