Végigolvastam az összes hozzászólást, és lenne egy észrevételem. Ne az alapján értékeljünk és esetleg vessünk el egy javaslatot, hogy logikus-e vagy sem, és hogy következetes-e vagy sem, főleg annak ismeretében, hogy a játék hemzseg a logikátlan, következetlen megoldásoktól. Csak néhány példa:
- megbetegszik az országom, ha hullát támadok, de nem betegszik meg, ha ő támad engem, vagy embert lopok tőle,
- a katonáknak nem kell enniük, ha képzésen vannak, vagy piacon,
- ha szövi segítséget hívok a védekezéshez, a nálam tanyázó egységeknek nem kell férőhely,
- a nyitott térkapun átmennek a tolvajok, de nem mennek át a katonák. stb.
És hogy legyen egy épületekkel kapcsolatos is, raktár (ha már érvként szóba került):
- milyen logika alapján veszik el az áru a nem működő raktárakból? Dolgos kezek behordták a sok követ meg vasércet a raktárakba, aztán a dolgos kezek elmentek inkább szántani, jön a körváltás és körülnéz a sok kő meg vas és azt mondja: nézd már, hát nincs körülöttünk személyzet, na húzzunk innen. Lábakat növesztenek, vagy mi??
Mivel szeretném elkerülni az ilyenkor szokásos reakciókat, főleg az olyanokat, hogy "nem látod át a játék lényegét", meg "miért akarod, hogy a katonák éhen haljanak a piacon?", ezért hangsúlyoznám, hogy nem, ismétlem NEM akarom a játékot megváltoztatni. Nagyon jó az így, ahogy van. Sőt, pont arra akartam rávilágítani, hogy jól működik ez, annak ellenére, hogy sok esetben logikátlan és következetlen.
Ezért gondoltam, hogy nem az alapján kellene megítélni, pláne elvetni egy javaslatot, hogy logikus-e és következetes-e, hanem mondjuk az alapján, hogy a játékot gazdagítja-e, növeli-e a játékélményt, játszhatóbb, élvezhetőbb, variálhatóbb-e a játék általa.
Ja, és mielőtt még megkapom, hogy hol van ebben a témához való érdemi hozzászólás, jelzem, hogy nekem tetszik a javaslat. Nagyon kényelmes ez így, hogy egy kis emberhiány simán belefér, legfeljebb nem működnek a bankok, na és??
|