Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Jelenleg minden 5 ember ér egy pontot. Az volna a javaslatom, hogy minden 10 ember érjen egy pontot.
Ez változtat az elfokozódott egységekkel teli 1. helyen lévő országok értékén, és módosít az elfokozáson és ráfokozáson is, valamint rengeteg más dolgot is befolyásol. Ezért nyitottam neki egy külön témát.
Nem hiszem, hogy fel tudok sorolni mindent, amit befolyásol, de említek egy-két dolgot:
- Kétszer annyi emberbe fog kerülni ugyanannyi érték fokozása, így ritkulhatnak az irreális távolságból történő ráfokozások és a 0-ra való elfokozások is.
- Az elfokozódott egységek miatt első helyen, nehezen megelőzhető országok lejjebb esnének a pontlistán.
- Szűkülne a fokozási mozgástér.
- Változnának a körtávok.
|
Nekem foleg azert nem tetszik ez, mert az elfokozott orszagokra nem nyujt megoldast, vagy nagyon keveset, hiszen a sajat embereim is ugyanugy
kevesebbet fognak erni, valamint (epp most nyilt errol egy segitsegkero topic, pedig ez meg be sincs vezetve) egyszeruen horribilis osszegekert lehet majd B-ben visszatamadni, ha bevernek foldre. Azert ezt nem szeretnem, hogy jon egy sereg, nem keresztbe akarok menni, hanem kiserni, es nem tudom, mert nem tudok annyit fokozni, mert nincs annyi penzem...
Valamint mondjuk egy 10k hektaros orszag legyen mondjuk 472k ponton 123 ezer emberrel, 58 ezer pontot tud fokozni az eddigi 116 helyett. Azert ez marhanagy valtoztatas lenne... Nem vagyok benne biztos hogy jo lenne barmire is.

(Mielott azzal vadoltok, hogy onzo vagyok, asszem, meg sosem fokoztam el sajat orszagot...)
Szamoljuk B-ben.
Egy Mf harcos 2400 on bever egy szovitagot, O felmegy 200 hekit, a szovitag lemegy. A pontkulonbseg kozottuk 19.000 pont lesz. Ha nem vandor, akkor 15k pontot kellene fokozni hogy kiserhesse. A javaslattal csak 12.600 pontot tudna fokozni, azt is horribilis aron. (es feleslegesen, hiszen 2 korre sem tud kerulni)
Szerintem ez igy semmikep nem jo. Nehogy mar 1.5 milliardba keruljon egy visszatamadas, es ha jol csinaljak, vissza se tudjak menni...
Szoval fontos lenne legalabb a visszafokozasokat nem ellehetetleniteni...