Thread: Bank reform. ;)
View Single Post
Old 05-09-2010, 08:57
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy minél feljebb van valaki, egyre több épületre van (lenne) szüksége ahhoz, hogy ugyanazokkal a feltételekkel tudjon játszani, mint kis hektáron.
Legegyszerűbb példa erre a varázslatok sikerességének csökkenése (azaz a temlomok száma).
200 hektáron 5-6-7% templommal simán elvagy, és akár 36 körre is fel tudsz tenni például egy védelem varázslatot.
10000 hektáron válaszút elé áll a játékos:
1) vagy tart ugyanúgy 5-7% templomot, mint lent, viszont akkor el lehet felejteni a 36 körös varázslatokat, így első blindre kb 5-6 körökre tudja pakolni max,
2) vagy tart 15-17% templomot, hogy hosszabb időre tudjon varázslatot pakolni.

Nyilván a 2)-es pontot nem választják az emberek, mert azt a 10% épületet máshonnan kell lefaragni, ezzel gyengítve a saját országát...
Ha most bejön egy olyan szabály, hogy mondjuk a bankba is kell ember, akkor a házakon nem lehet többé spórolni. Jelenleg lehet spórolni pár hektárt azzal, hogy a bank alatt nincs lakos.
Vagy ha bejön egy olyan szabály, hogy a 20 darab bank helyett 20% kell (csak példa), vagy 200 darab, stb (a lényeg, hogy a 20 db-nál szignifikánsan több), az a játék KÁRÁT eredményezi.
Az biztos, hogy én nem fogok se 300 db bankot, se 12,5% bankot, se 20% bankot, se semmi ilyen irreális durvaságot tartani az országomban. Ha meg emiatt lelopnak, és nem tudok átépülni, és esetleg emiatt beverik az országomat, és évek munkája vész kárba, akkor erősen elgondolkodnék, hogy abbahagyom ezt az egész játékot most már tényleg, eladom az országaimat, azt viszlát, játszon ilyet aki akar, mert én nem fogok...
Vagy említhetném a seregcserét is, hogy éppen kitámadtam, és ezt kihasználva valaki megtámad, és én nem tudom elengedni a seregeimet, és venni íjászt, pattintani a támadót, majd eladni az íjászt, venni lovast, és hazakísérni...
Szintén súlyos károkat szenvedne a játékom.
Sőt. Ha a pénzt dugdosni kéne, akkor lehet, hogy már azt se tudom megcsinálni, hogy elengedem a seregem egy részét, és veszek íjászt...

Tehát ezzel a remek ötlettel, hogy "kezdjünk valamit a bankokkal", azt tudjuk kihozni a játékból, hogy egy sikeres védekezést követően végrehajtott sikeres támadás HELYETT agyonverik az országomat. Szerintem ez csodálatos volna, valóban piszkáljuk meg a bankokat...
Reply With Quote