Thread: Windows7
View Single Post
Old 04-30-2010, 18:32
BimmBimm's Avatar
BimmBimm BimmBimm is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Csak hogy én is beleszóljak kicsit, és elmondjam a személyes tapasztalataimat:

Teljesen jogtiszta (egyetem kevés előnyének egyike) Win7 32bit-et telepítettem, és használtam kb 4 hónapig.
Köszönöm elég volt.
Tekintve hogy nekem van azért itt egy kis hálózatom megtapasztaltam a használhatatlanságát:
- Egy linux gép (és egyben fájl szerver) adja az ip címet. Ez xp alatt istenien ment. Win7-ben várnom kellett amíg kaptam IP. Rájöttem hogy be kéne állítani a win-ben a Wins szervert. De hol? Mert ugye teljesen máshol volt mint az XP-ben. Hol nézzem meg hogy mi az ip-m? Hol nézzem meg mi a Gateway? Stb... végül cmd-ben ipconfig /all segítségével nem maradt rejtve információ.
- 4 hálózat drive-ot csatolok fel, samba-n keresztül. Gép indulásánál azokat a hálózat drive-okat nem csatolta fel, amelyek domainnal voltak bejegyezve (\\linuxka\zene) csak azokat amik IP-vel (\\192.168.0.1\zene). Mindaddig fel sem csatolja amíg pl totalcommanderre rá nem lépek a meghajtóra. De ha ráléptem onnantól Sajátgépben hiába próbálok rálépéssel felcsatolni, nem megy. Ilyen hiba nem volt sosem (és azóta sincs) nálam XP-ben.
- Gyönyörű, hogy a tálcán egy a futó program ikonjához hasonló színű sáv megy, ha húzom rajta az egerem, de az nekem rendszeresen behalt ott, és nem tűnt el mikor levettem az egeret onnan. Rettenet idegesítő, mert mindig azt hittem hogy villog az ablak (esemény van rajta).
- Start menünek is sikerült teljesen kiürülnie párszor.
- Hibernálásból többször nem tudott visszajönni.
- stb...

Meg útáltam szegényt, de biztos én vagyok a rossz, szélsőséges felhasználó...

BimmBimm (#233333)

Éplista számító
Reply With Quote