Quote:
Originally Posted by Ati
Valamit valószínűleg figyelmen kívül hagytam, ezért fejtsd ki kérlek, hogy ez a ház nélkül játszókat szerinted mennyiben befolyásolná.
|
Azt hagytad figyelmen kívül, hogy aki azzal szórakozik, hogy a csoport tetejére fokozza magát, aztán elmegy szabadságra, azon már egy drágítás nem old meg semmit, azoknak a játékosoknak, akik pedig a jövőben kívánják majd ezt a (természetesen elítélendő) módszert alkalmazni, azoknak ez nem lesz lehetetlen. Pusztán csak nehezebb. Pl 2x vagy 3x nehezebb.
Azon játékosoknak viszont, akiknek a tisztességes, normális játékmenet mellett el kell fokozzanak, ahhoz, hogy tovább tudjanak játszani, azoknak viszont ellehetetlenül a további játék, mert most is súlyos pénzekbe kerül a fokozás, viszont ha 2x vagy 3x drágább lesz, akkor tulajdonképpen képtelenség lesz finanszírozni ezt a tevékenységet.
Elhiszem, hogy egy szűk csoportnak az 1/A-ban, meg a 2/B top1 helyén ez problémát okoz (bár a jelek szerint sikeresen meg lehetett oldani a gondot), viszont szerintem több játékosnak okozna problémát a jelenlegi rendszer súlyos befolyásolása. (Igen, pl egy ár-triplázást súlyos átalakításnak ítélek meg.)
Nem beszélve arról, hogy ez igenis taktikai lehetőségek elvesztésével jár a játék több területén. (azokon a területeken, ahol a pontérték-különbség számít) Nem tudom miért kell csorbítani a lehetőségek számát. Erre egyébként válaszolhatna valaki, ahelyett, hogy lefelé mutató ujjacskákat dugdostok a hozzászólásaim alá.
Csak egy példa:
" Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.) "
Tehát ha tudod, hogy megéri a célpontra ráfokozni, mert az elfokozott katonák értékénél jelentősen többet tudsz a célországból kilopni, akkor ezt megteheted.
Ha megtriplázzuk a fokozás árát, akkor valószínűleg többé nem fogja megérni, mert nem nagyon van akkora vagyon védtelenül felhalmozva országokban, hogy azzal a pár tolvajakcióval vissza tudd szerezni.
A támadásoknál szerepet játszó fokozásokról nem nyilatkozom, azt valószínűleg sokkal többen ismerik.