Quote:
Originally Posted by Ati
Már a konkrétan erről szóló szavazásnál is aránytalannak éreztem az eredményt: sokkal többen gondolták úgy, hogy ez a "pozicionálás" csak akkor működjön, ha az az adott országnak ideális, és amikor az ellenfélnek az, akkor azt azonnal szüntessük meg.
Ráállni lehessen a másikra észrevétlenül és azonnal, de nehogy megengedjük neki, hogy ezután elfokozzon onnan.
A jelenleg már kialakult helyzetek figyelembevételével itt nincs jó megoldás, sajnos mindenki annyira ragaszkodik a saját álláspontjához, hogy itt semmiféle egyetértés nem születhet.
|
Voltak szerintem abban a topicban is olyan megoldások, amelyek mindkét fél érdekeit szolgálták volna, például a fokozás drágítása. Ez meggátolja az irreális távolságból ráállásokat, és az elfokozásokat is.
Egyszer már említettem egy javaslatot: A népesség ne minden ötödik ember után érjen egy pontot, hanem minden tizedik, vagy tizenötödik ember után.
Sok dolgot befolyásoló javaslat, de szerintem megoldaná ennek a topicnak a problémáját, és az elfokozás-ráfokozásét is.